Bach bloesem therapie

38 individuele Bach Bloesem Remedies

Er zijn 38 individuele Bach Bloesem Remedies, elk geassocieerd met een individuele emotionele toestand. 37 van de 38 remedies zijn afkomstig van bloemen, planten of struiken. De 38e (rotswater) komt uit een genezende bron. Dr. Bach heeft ook Rescue Remedy ontwikkeld voor noodsituaties. Dit is een combinatie van 5 individuele remedies. Dr. Bach benadrukte dat dit alleen bedoeld was voor gebruik in noodgevallen.

Bach bloesem therapeut

Een Bach bloesem therapeut zal vaak een combinatie van 6 of 7 remedies aanbevelen. Deze keuzes zullen gebaseerd zijn op de indicaties voor elk, zoals beschreven door Dr. Bach. De combinaties worden op jou persoonlijk afgestemd en zorgen ervoor dat er een maximaal voordeel wordt behaald. Andere ‘standaard combinaties’ worden daarom niet aanbevolen.

Elke remedie bevat de essentie van de plant samen met bronwater en alcohol als conserveermiddel. Ze zijn veilig te gebruiken, hetzij alleen, hetzij in combinatie met conventionele geneeskunde of een ander complementair geneesmiddel of therapie.

Dokter Edward Bach: “De Bach Bloesem remedie is het meest perfecte dat de mensheid sinds mensenheugenis is gegeven”.

Dr. Edward Bach werd opgeleid in zowel conventionele geneeskunde als homeopathie. Door zijn patiënten te behandelen, ging hij geloven dat observatie van de persoonlijkheid de belangrijkste gids voor de arts was, en niet de ziekte zelf. Hij geloofde zelfs dat de oorzaak van ziekte een onbalans van onze emoties was. Achter alle ziekten schuilen onze angsten, onze angsten, onze hebzucht, onze voorkeuren en antipathieën.

Bach bloesem kan helpen bij:

  • Burnout / overspannenheid
  • Het ervaren van minder stress
  • Meer in balans komen
  • Betere nachtrust
  • Betere concentratie
  • Mentaal sterker worden
  • En nog heel veel meer…

Goed om te weten: Bachbloesems hebben geen bijwerkingen!

Bach Bloesem consult

Het consult biedt de cliënt de gelegenheid om over zichzelf te praten in een ondersteunende, niet-oordelende omgeving. Tijdens het consult zoekt de behandelaar naar aanwijzingen van emotionele toestanden die mogelijk uit balans zijn geraakt. Na overleg met de cliënt wordt een behandelings flesje gemaakt met daarin de Flower Remedies die helpen om deze toestanden weer in balans te brengen.

Elke individuele remedie bevat de positieve deugd die nodig is om het aangegeven negatieve weer in evenwicht te brengen.

De behandelings fles gaat ongeveer 3-4 weken mee, gedurende welke tijd de remedies zacht en subtiel zullen werken. Sommige mensen voelen onmiddellijk een effect, maar anderen merken misschien niets op totdat dierbaren zeggen dat ze “beter lijken”.

Als de behandeling fles bijna op is, wordt een vervolgconsult aanbevolen. Daarbij wordt de voortgang beoordeeld. Dit is vaak zo uitgesproken, dat de cliënt zich nauwelijks kan herinneren waarvoor hij de remedies nam! Soms zijn echter ook nieuwe remedies aangewezen. Dit komt omdat, zodra sommige emotionele toestanden in balans zijn gebracht, diepere onevenwichtigheden aan de oppervlakte kunnen komen. Alleen door deze ook te behandelen, zal echte genezing worden bereikt.

  • Consult mogelijk in de praktijk
  • Telefonisch / Zoom consult ook mogelijk enkel dan is de betaling vooraf.
profielfoto praktijk

Ik ben gediplomeerd Bach Bloesem therapeut sinds 2010. Wil je een Bach Bloesem consult? Neem dan contact met mij op.

5/5