Counseling

Ben je op zoek naar een counselor in de omgeving van Lommel?
Dan ben je hier aan het juiste adres!

Bij “Praktijk de Gezonde Zorg” kun je onder andere terecht voor:

Stressklachten, Burn-out klachten/symptomen, motivatieproblemen, rouwverwerking, negatieve emoties, relatieproblemen, eenzaamheid, Corona-stress, sociale problemen, of wanneer je vastloopt en/of gewoon een luisterend oor nodig hebt en iemand die met je meedenkt.

Geen wachttijd!
counseling-couselor-lommel

Adres counseling praktijk:
Luikersteenweg 379 in Lommel

Wat klanten zeggen...

★★★★★
Persoonlijke gesprekken met een heel vertrouwd gevoel, wat zorgt voor vlotte communicatie, zeker niet twijfelen om te gaan!

Liam

★★★★★
Hier kon ik mijn verhaal kwijt. Vanuit alles wat ik vertelde ontdekten we patronen. Patronen doorbreken, zodat je persoonlijk kan groeien. Warm professioneel laagdrempelig…

Willemien

★★★★★
Fijn gesprek gehad. Ik voel me begrepen en samen komen we verder. Ik raad deze vorm van zorg warm aan.

Cor

Wat is het verschil tussen een coach en een counselor?

Veel mensen zijn bekend met de term coach of coaching. De term counseling is in België en Nederland nog iets minder bekend. Wat is nu het verschil tussen een coach en een counselor?

Zowel coaching als counseling is een vorm van hulpverlening. In beide gevallen worden er gesprekken gevoerd. Het doel en de uitkomst verschilt tussen een coach en counselor. In het kort betekent het dat een counselor een luisterend oor biedt, en meekijkt en meedenkt naar oplossingen voor je problemen. Een coach helpt je vooral om bepaalde doelen te bereiken. Hieronder lees je de uitgebreide uitleg terug.

Wat doet een Counselor

Een counselor zorgt er om te beginnen voor dat je je gehoord voelt. Belangrijk is het dat er goed geluisterd wordt naar je ervaringen en problemen. Een counselor zal aanwijzingen geven en aanspraak maken op je zelfoplossend vermogen. Hierbij wordt er gekozen voor een oplossing die ook echt bij jou past. Daarnaast wordt er gekeken waar de kern ligt van het probleem om het daarna te kunnen oplossen en/of verwerken.

Wanneer schakel je een Counselor in?

Je schakelt een Counselor in op het moment dat je het even zwaar hebt, veel stress ervaart, eenzaam bent, een verlies te verwerken hebt van een kind of dierbare (rouw- en/of traumaverwerking), je het even niet meer weet, en/of vastloopt, negatieve ervaringen wilt delen, of vastloopt met bepaalde emoties. Ook bij relatieproblemen, communicatieproblemen of motivatieproblemen biedt een counselor een goede steun.

Wat doet een Coach?

Een coach is meer gericht op het helpen bereiken van bepaalde doelen. De cliënt stelt een doel en de coach zal de juiste handvatten aanreiken om deze doelen te behalen. Dit is meer een actiegerichte aanpak. 

Wat staat bij mij centraal in de praktijk?

  • Ik luister naar wat jij te vertellen hebt
  • Ik luister naar hetgeen waar jij mee zit
  • Ik heb respect voor de keuzes die jij maakt 
  • Ik oordeel niet

Allemaal in een veilige omgeving waar je helemaal jezelf kunt zijn.

Geen lange wachtlijsten maar direct terecht

In tegenstelling tot andere counseling praktijken kom je bij ons niet op een lange wachtlijst te staan. Je kunt zo goed als bijna direct bij ons terecht. Zodoende kun je ook voorkomen dat de situatie niet (verder) escaleert. Het feit dat je nu op deze relatietherapie pagina bent beland zegt waarschijnlijk dat je in je huidige situatie niet happy bent, maar gelukkig ben er op tijd bij.

Online sessies zijn ook mogelijk

Gezien de Corona pandemie vinden veel mensen het prettig om thuis te blijven. Onze praktijk is daar flexibel in en biedt daarom ook de mogelijkheid om online counseling therapie sessies te verzorgen. Zodoende kun je indien gewenst vanuit huis toch met een therapeut werken.

Je hebt niet perse een laptop nodig om dit te kunnen doen. Met een GSM (Smartfoon) is dit in principe ook mogelijk. Zelfs video bellen via Whatsapp behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Waar zit Praktijk de Gezonde Zorg?

Praktijk de Gezonde Zorg zit in Lommel, niet ver vanaf het centrum. Onze praktijk in Lommel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid voor de deur, en we hebben een rolstoelvriendelijke ingang.

Het adres is Luikersteenweg 379 in Lommel

Wat kost een counseling sessie?

Overdag, tot 17.30 uur kost een counseling sessie €65,- euro/u . ‘s-Avonds na 17.30 uur kost een sessie je €75,-/u. Voor online sessies gelden dezelfde tarieven.

Afspraak maken met een cousenlor

Een afspraak maken met een relatietherapeut gaat snel en gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld ons bellen, een Whatsapp sturen, of gebruik maken van het contactformulier. Wij leggen de agenda’s naast elkaar om een passende datum en tijd te vinden voor een afspraak.

4.8/5