Counseling

Waarvoor kun je terecht?

Ben je op zoek naar een counselor in de omgeving van Lommel? Dan ben je hier aan het juiste adres!
Bij “Praktijk de Gezonde Zorg” kun je onder andere terecht voor:

Stressklachten, Burn-out klachten/symptomen, motivatieproblemen, rouwverwerking, negatieve emoties, relatieproblemen, eenzaamheid, Corona-stress, sociale problemen, of wanneer je vastloopt en/of gewoon een luisterend oor nodig hebt en iemand die met je meedenkt.

Iemand nodig die meekijkt naar jouw problemen?

Wat is het verschil tussen een coach en een counselor?

Veel mensen zijn bekend met de term coach of coaching. De term counseling is in België en Nederland nog iets minder bekend. Wat is nu het verschil tussen een coach en een counselor?

Zowel coaching als counseling is een vorm van hulpverlening. In beide gevallen worden er gesprekken gevoerd. Het doel en de uitkomst verschilt tussen een coach en counselor. In het kort betekent het dat een counselor een luisterend oor biedt, en meekijkt en meedenkt naar oplossingen voor je problemen. Een coach helpt je juist bepaalde doelen te bereiken. Hieronder lees je de uitgebreide uitleg terug.

Wat doet een Counselor

Een counselor zorgt er om te beginnen voor dat je je gehoord voelt. Er wordt namelijk geluisterd naar je ervaringen en problemen. Een counselor zal aanwijzingen geven en aanspraak maken op je zelfoplossend vermogen. Hierbij wordt er gekozen voor een oplossing die ook echt bij je past. Daarnaast wordt er gekeken waar de kern ligt van het probleem om het daarna te kunnen lossen of te verwerken.

Wanneer schakel je een Counselor in?

Je schakelt een Counselor in op het moment dat je het even zwaar hebt, veel stress ervaart, eenzaam bent, een verlies te verwerken hebt van een kind of dierbare (rouw- en/of traumaverwerking), je het even niet meer weet, en/of vastloopt, negatieve ervaringen wilt delen, of vastloopt met bepaalde emoties. Ook bij relatieproblemen of motivatieproblemen biedt een counselor een goede steun.

Wat doet een Coach?

Een coach is meer gericht op het helpen bereiken van bepaalde doelen. De cliënt stelt een doel en de coach zal de juiste handvatten aanreiken om deze doelen te behalen. Dit is meer een actiegerichte aanpak. 

Wat staat bij mij centraal in de praktijk?

  • ik luister naar wat jij te vertellen hebt
  • ik luister naar hetgeen waar jij mee zit
  • ik heb respect voor de keuzes die jij maakt 
  • ik oordeel niet

Allemaal in een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn.

Plan een afspraak in

profielfoto praktijk

Heeft het allemaal lang genoeg geduurt? Wordt het nu tijd dat iemand naar jou luistert? Tijd voor persoonlijke aandacht? Plan dan met mij een afspraak in!