Psychologische hulp Lommel

Ben je op zoek naar psychologische hulp of ondersteuning in de omgeving van Lommel? Dan ben je bij Praktijk de Gezonde Zorg aan het juiste adres.

Of je nu worstelt met stress, relaties, angst of een andere uitdaging, dan kun je bij ons terecht voor een persoonlijke en effectieve aanpak.

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Verschillende therapievormen
 • Locatie: Lommel – makkelijk bereikbaar
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je continu uitgeput en energieloos? Wij helpen je om je vitaliteit en evenwicht te herwinnen, zodat je weer kunt genieten van je dagelijks leven en je beroepsactiviteiten.

Relatietherapie

Ervaar je uitdagingen in je persoonlijke relatie? Onze therapeuten kunnen helpen de communicatie te verbeteren en de banden te versterken.

Stress en Spanning

Ervaar je veel stress en spanning en wil je daar van af en iets aan gaan doen? Wij gaan op zoek naar de oorzaak en richting ons op de oplossing.

Depressieve Gevoelens

Samen werken we aan het vinden van de oorzaken van je depressieve gevoelens en ontwikkelen we een persoonlijk behandelplan om je stemming te verbeteren.

Persoonlijke Ontwikkeling

Of het nu gaat om zelfvertrouwen, zelfbeeld of assertiviteit, onze therapieën ondersteunen je bij het bereiken van persoonlijke groei en een positiever zelfbeeld.

Wat kun je bereiken met psychologische hulp en ondersteuning?

 1. Het doel van psychologische hulp en ondersteuning in Lommel kan verschillen per persoon, afhankelijk van hun specifieke behoeften en doelen. Hier zijn enkele mogelijke voordelen die men kan bereiken:

  • Verminderen of oplossen van specifieke emotionele, gedragsmatige of mentale gezondheidsproblemen.
  • Verbeteren van persoonlijke en professionele relaties.
  • Leren omgaan met stress en emoties op een gezonde manier.
  • Ontwikkelen van nieuwe vaardigheden voor het hanteren van dagelijkse problemen.
  • Versterken van zelfbeeld en zelfvertrouwen.
  • Verkrijgen van inzicht in gedachten en gedragingen en leren hoe deze te veranderen ter verbetering van het eigen leven.

  Psychologische hulp en ondersteuning is een proces dat tijd vergt om de gewenste resultaten te bereiken. Regelmatige communicatie met je een therapeut is essentieel om je voortgang te bespreken en je behandelplan zo nodig aan te passen.

Psychologische ondersteuning omgeving Lommel

Plan een afspraak voor psychologische hulp

Hoeveel sessies aan psychologische hulp en ondersteuning heb je nodig in Lommel? Het aantal benodigde sessies voor psychologische hulp en ondersteuning kan variëren, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van de persoon. Sommigen hebben slechts een paar sessies nodig, terwijl anderen langere behandeling nodig hebben. Dit kan variëren van enkele weken tot enkele maanden of langer. Belangrijk is dat psychologische hulp en ondersteuning een continu proces is. Regelmatige communicatie met je therapeut is cruciaal om te bespreken hoe de behandeling vordert en om eventuele aanpassingen aan de behandeling te bespreken.

Wat is het verschil tussen Psychologische Hulp en Coaching ?

Psychologische hulp en coaching zijn beide gericht op het ondersteunen van mensen bij het oplossen van problemen en het bereiken van hun doelen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen:

 • Doelgroep: Psychologische hulp richt zich op het helpen van mensen met emotionele, gedragsmatige en mentale gezondheidsproblemen, terwijl coaching gericht is op het helpen van mensen bij het bereiken van persoonlijke of professionele doelen.
 • Focus van behandeling: Psychologische hulp richt zich op het verminderen of oplossen van specifieke problemen, terwijl coaching zich richt op het ontwikkelen van vaardigheden en strategieën voor persoonlijke groei.
 • Aard van de behandeling: Psychologische hulp kan bestaan uit gesprekken, therapeutische interventies en andere vormen van behandeling, terwijl coaching vaak gesprekken, oefeningen en andere activiteiten omvat.

Beide diensten kunnen bijdragen aan het verbeteren van de mentale gezondheid en het welzijn van mensen. Het is aan te raden om professioneel advies te zoeken van een gekwalificeerde mentale gezondheidsprofessional als je denkt dat je baat zou kunnen hebben bij psychologische hulp of coaching.

5/5