Psychologische hulp

Op zoek naar psychologische hulp?

Ben je op zoek naar een therapeut die je in Lommel psychologische hulp kan bieden? Dan ben je bij Praktijk de Gezonde Zorg aan het juiste adres! Wij zitten vlakbij het centrum van Lommel, op 2 kilometer afstand.

Géén wachttijd

 

Adres coaching praktijk:
Luikersteenweg 379 in Lommel

Wie kan gebaat zijn met psychologische hulp?

Mensen van alle leeftijden en achtergronden kunnen gebaat zijn bij psychologische hulp. Soms zoeken mensen hulp voor specifieke problemen of uitdagingen, zoals problemen met relaties, werkgerelateerde stress, of het verwerken van het verlies van een geliefde. Andere mensen zoeken hulp voor meer algemene emotionele of mentale gezondheidsproblemen, zoals depressie, angst, of problemen met zelfbeeld. Psychologische hulp kan ook nuttig zijn voor mensen die willen werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Als je denkt dat je gebaat zou kunnen zijn bij psychologische hulp, is het aan te raden om te overwegen om professioneel advies te zoeken van een bekwame mentale gezondheid professional.

Wat kun je bereiken met psychologische hulp?

Er zijn veel dingen die mensen kunnen bereiken met psychologische hulp. Het doel van de hulp kan verschillen van persoon tot persoon, afhankelijk van hun specifieke behoeften en doelen. Sommige mogelijke dingen die mensen kunnen bereiken met psychologische hulp zijn:

 • Het verminderen of oplossen van specifieke emotionele, gedragsmatige, of mentale gezondheidsproblemen
 • Het verbeteren van hun relaties met anderen
 • Het leren omgaan met stress en emoties op een gezonde manier
 • Het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden om te gaan met problemen in het dagelijks leven
 • Het verbeteren van hun zelfbeeld en zelfvertrouwen
 • Het verkrijgen van inzicht in hun gedachten en gedrag en het leren hoe ze dit kunnen veranderen om hun leven te verbeteren

Het is belangrijk om te onthouden dat psychologische hulp een proces is en dat het tijd kan kosten om de gewenste resultaten te bereiken. Het is belangrijk om regelmatig te communiceren met je psycholoog of therapeut om te bespreken wat je bereikt en hoe je behandeling kan worden aangepast om je te helpen je doelen te bereiken.

Hoeveel sessies aan psychologische hulp heb je nodig?

Het aantal sessies dat nodig is voor psychologische hulp kan variëren afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van de persoon. Sommige mensen hebben slechts een paar sessies nodig om hun doelen te bereiken, terwijl anderen langer behandeling nodig hebben. In sommige gevallen kan een behandeling enkele weken duren, terwijl in andere gevallen een behandeling enkele maanden of zelfs langer kan duren.

Het is belangrijk om te onthouden dat psychologische hulp een proces is en dat het tijd kan kosten om de gewenste resultaten te bereiken. Het is belangrijk om regelmatig te communiceren met je psycholoog of therapeut om te bespreken hoe de behandeling vordert en om eventuele aanpassingen aan de behandeling te bespreken als dat nodig is.

Hier kun je de prijzen per sessie bekijken.

Wat is het verschil tussen psychologische hulp en coaching?

Psychologische hulp en coaching zijn twee verschillende soorten professionele hulp die beide gericht zijn op het helpen van mensen om problemen op te lossen en hun doelen te bereiken. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee:

 • Doelgroep: Psychologische hulp is gericht op het helpen van mensen met emotionele, gedragsmatige en mentale gezondheidsproblemen. Coaching is gericht op het helpen van mensen om persoonlijke of professionele doelen te bereiken en kan voor iedereen beschikbaar zijn, ongeacht of ze mentale gezondheidsproblemen hebben of niet.

 • Focus van behandeling: Psychologische hulp richt zich op het verminderen of oplossen van specifieke emotionele, gedragsmatige, of mentale gezondheidsproblemen. Coaching richt zich op het helpen van mensen om specifieke persoonlijke of professionele doelen te bereiken en kan gericht zijn op het verbeteren van vaardigheden, het ontwikkelen van nieuwe strategieën, of het aanmoedigen van persoonlijke groei.

 • Aard van de behandeling: Psychologische hulp kan bestaan uit gesprekken, cognitief gedragstherapeutische interventies, of andere vormen van behandeling en is gericht op het helpen van mensen om emotionele, gedragsmatige, of mentale gezondheidsproblemen op te lossen. Coaching kan bestaan uit gesprekken, oefeningen, of andere activiteiten en is gericht op het helpen van mensen om specifieke doelen te bereiken.

Het is belangrijk om te onthouden dat psychologische hulp en coaching beide professionele diensten zijn en dat ze beide kunnen bijdragen aan het verbeteren van de mentale gezondheid en het welzijn van mensen. Het is aan te raden om professioneel advies te zoeken van een gekwalificeerde mental health professional als je denkt dat je gebaat zou kunnen zijn bij psychologische hulp of coaching.

Kernwaarden van Praktijk de Gezonde Zorg

 • Wij luisteren naar wat jij te vertellen hebt
 • Wij luisteren naar hetgeen waar jij mee zit
 • Wij hebben respect voor de keuzes die jij maakt 
 • Wij oordelen niet

Allemaal in een veilige omgeving waar je jezelf kunt zijn. Praktijk de Gezonde Zorg is goed bereikbaar met de auto. of het openbaar vervoer. Wij hebben meer dan voldoende parkeerplek voor de deur, en wij hebben een rolstoelvriendelijke ingang!

onze praktijk voor Psychologische hulp Lommel

Plan een afspraak in

Klik op de bovenstaande knop om in contact te komen. 

We leggen de agenda’s vervolgens naast elkaar om een geschikt tijdstip te vinden.

Bij ons is de wachttijd kort dus je bent snel aan de beurt!

5/5