Psycholoog Pelt

Ben je op zoek naar een psycholoog in Pelt maar stuit je op lange wachtlijsten? Bij Praktijk de Gezonde Zorg kunt u snel terecht bij een ervaren therapeut.

Hoewel we geen psycholoog zijn, beschikken we wel over de expertise en ervaring om effectieve ondersteuning te bieden bij een breed scala aan psychische en emotionele problemen. 

Onze aanpak is persoonlijk en op maat gemaakt, en kunnen wij vaak al binnen een week starten, met flexibele tijden die ook avondafspraken omvatten.

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Locatie: Slechts 7 minuten vanuit Pelt.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Gesprekstherapie

Bij Praktijk de Gezonde Zorg bieden wij diverse vormen van gesprekstherapie aan die gericht zijn op het verlichten van psychische klachten zoals stress, angst, en relatieproblemen. Onze therapieën zijn nauwkeurig afgestemd op jouw persoonlijke situatie en behoeften.

Coaching

Naast gesprekstherapie bieden we ook individuele coaching aan. Deze sessies zijn gericht op het ondersteunen van je persoonlijke groei en het helpen opbouwen van een gezonder en gelukkiger leven.

Psychodynamische Therapie

Deze vorm van therapie helpt bij het verkennen en begrijpen van onbewuste processen die je huidige gedrag beïnvloeden. Het is een diepgaande aanpak die kan helpen bij langdurige emotionele problemen.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een effectieve behandeling voor een reeks van psychische stoornissen zoals depressie, angststoornissen, en stressgerelateerde problematiek. Deze therapie richt zich op het veranderen van negatieve gedachten en gedragingen om zo het welzijn te verbeteren.

EMDR Therapie

Specifiek gericht op het verwerken van traumatische ervaringen, maakt EMDR gebruik van bilaterale stimulatie om je te helpen omgaan met en herstellen van trauma. Deze techniek helpt ook bij het verminderen van stressgerelateerde symptomen, wat de algemene emotionele stabiliteit bevordert.

Mindfulness Therapie

Mindfulness therapie helpt cliënten om bewuster en aandachtiger te leven, wat stress, angst en depressie kan verminderen. Cliënten leren hun gedachten en gevoelens te observeren zonder oordeel, wat bijdraagt aan emotionele stabiliteit en dagelijkse welzijn.

Alternatief voor Psycholoog in Pelt

Ben je op zoek naar een psycholoog in Pelt maar loop je tegen lange wachtlijsten aan? Overweeg dan Praktijk de Gezonde Zorg, slechts 7 minuten van Pelt. Onze therapeuten zijn geen psychologen, maar bieden jou professionele en ervaren ondersteuning voor een breed scala aan psychische en emotionele problemen.

Snelle en toegankelijke hulp

Wij bieden een snelle beschikbaarheid en een behandeling die volledig is afgestemd op jouw individuele behoeften, waardoor we toegankelijke en effectieve hulp kunnen garanderen. We maken gebruik van diverse therapeutische technieken, waaronder cognitieve gedragstherapie, gesprekstherapie en EMDR, om jou te ondersteunen in jouw streven naar een betere mentale gezondheid.

Flexibiliteit en professionaliteit

Kies Praktijk de Gezonde Zorg als jouw betrouwbare partner voor mentale gezondheidszorg. Wij bieden een flexibel alternatief voor de traditionele psychologische zorg in Pelt, en staan klaar om jou te helpen bij het aangaan van diverse emotionele en psychologische uitdagingen.

7 minuten rijden voor psychologische hulp vanuit Pelt

Het verschil tussen een therapeut en psycholoog

Wat biedt een therapeut vergeleken met een psycholoog?

Therapeuten kunnen jou helpen met een breed scala aan emotionele en psychologische kwesties, zoals stress, angst, relatieproblemen, en levensveranderingen. We gebruiken diverse therapievormen zoals gesprekstherapie, cognitieve gedragstherapie, en soms ook meer gespecialiseerde benaderingen zoals EMDR.

Wat doet een psycholoog?

Psychologen zijn vaak gespecialiseerd in diepere psychologische evaluatie en diagnose. Ze kunnen psychologische tests afnemen en officiële diagnoses stellen, iets wat therapeuten meestal niet doen. Psychologen hebben een academische graad in de psychologie en zijn vaak specifiek getraind in het behandelen van complexere psychische stoornissen.

Onze aanpak

Zowel therapeuten als psychologen bieden waardevolle psychologische hulp, maar onze rol, opleiding en de technieken die we gebruiken kunnen verschillen. Wij kunnen jou effectief helpen bij veelvoorkomende psychische klachten en bieden ondersteuning en begeleiding, terwijl psychologen diepere psychologische beoordelingen en behandelingen kunnen bieden.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

 • Wat is het verschil tussen een psycholoog en een therapeut bij Praktijk de Gezonde Zorg?
  Een psycholoog is gespecialiseerd in psychologische tests en diagnosen, terwijl een therapeut is opgeleid om gesprekstherapie en andere vormen van ondersteunende therapie te bieden. Hoewel we geen psychiatrische diagnoses stellen, kunnen we effectieve ondersteuning bieden bij een breed scala aan emotionele en psychische klachten.
 • Hoe snel kan ik terecht voor een consult?
  Bij Praktijk de Gezonde Zorg streven we ernaar om afspraken binnen een week te plannen, afhankelijk van jouw flexibiliteit en onze beschikbaarheid. Dit is aanzienlijk sneller dan de vaak maanden durende lange wachtlijsten bij psychologen.
 • Zijn avondafspraken mogelijk?
  Ja, we begrijpen dat het niet altijd mogelijk is om overdag afspraken te maken. Daarom bieden we ook avondafspraken aan om iedereen tegemoet te komen.
 • Welke therapievormen bieden jullie aan?
  Een therapeut biedt verschillende therapievormen aan zoals gesprekstherapie, cognitieve gedragstherapie (CGT), psychodynamische therapie, en EMDR. Tijdens je eerste consult bepalen we samen welke therapievorm het beste bij jouw behoeften past.
 • Hoe gaat een eerste consult in zijn werk?
  Bij het eerste consult gaan we direct aan de slag met jouw situatie en behoeften. Dit consult is niet alleen een kennismaking; het is een effectieve sessie waarbij we meteen beginnen met therapie. Zodoende proberen we snel tot een goed resultaat te komen.
5/5