Relatietherapie in Eersel

Wanneer er relatieproblemen zijn of je relatie met je partner niet lekker loopt, dan kun je in relatietherapie gaan. Vlakbij Eersel kun je snel terecht bij een relatietherapeut. Je kunt namelijk ook naar Praktijk de Gezonde Zorg toekomen. Een eerste sessie online doen vanuit Eersel kan bij ons ook!

Wat zijn relatieproblemen?

Relatieproblemen ontstaan vaak doordat er een misverstand is, een verschil is in bepaalde behoeften, of het overnemen van de verantwoordelijkheden die eigenlijk bij de ander liggen. In de beginfase van een relatie hebben we vaak een groot aanpassingsvermogen, maar in de loop der tijd kan dat door allerlei omstandigheden veranderen. 

Wat is relatietherapie?

Met relatietherapie gaan we geen schuldige aanwijzen en het gaat er ook niet over wie wel of geen gelijk heeft. Een relatietherapeut is geen scheidsrechter die oordeelt. Een relatietherapeut kijkt juist naar oplossingen. Het doel is om beide weer gelukkig te krijgen in de relatie.

Bij Praktijk de Gezonde Zorg wordt er gekeken hoe we gevoelens zoals eenzaamheid, schuldgevoel, onmacht, en frustratie kunnen ombuigen naar begrip, verbondenheid, vertrouwen, en tevredenheid. 

Snel tot de kern komen in Eersel

Bij relatietherapie zijn er meerdere sessies nodig. We moeten eerst tot de kern komen en onderzoeken welke gevoelens er spelen en waar ze vandaan komen. Zodra we die in kaart hebben gebracht kunnen we werken aan een oplossing. We gaan dus niet uren zitten discussiëren over hoe de ander reageert of hoe hij of zij zich gedraagt. We proberen de therapie sessie zo efficiënt mogelijk te houden. Mocht je toch de behoefte hebben om eens alle frustratie te uiten, dan kun je hiervoor een aparte afspraak maken bij een counselor in de praktijk.

Geen lange wachtlijsten in Eersel maar direct terecht

In tegenstelling tot andere relatietherapie praktijken kom je bij ons niet op een lange wachtlijst te staan. Je kunt zo goed als bijna direct bij ons terecht. Zodoende kun je ook voorkomen dat de situatie niet (verder) escaleert. Het feit dat je nu op deze relatietherapie pagina bent beland zegt waarschijnlijk dat je in je huidige situatie niet happy bent, maar gelukkig ben er op tijd bij.

Online sessies zijn ook mogelijk

Gezien de Corona pandemie vinden veel mensen het prettig om thuis te blijven. Onze praktijk is daar flexibel in en biedt daarom ook de mogelijkheid om online relatietherapie sessies te verzorgen. Zodoende kun je indien gewenst vanuit huis toch met een relatietherapeut aan je relatie werken.

Je hebt niet perse een laptop nodig om dit te kunnen doen. Met een GSM (Smartfoon) is dit in principe ook mogelijk. Zelfs video bellen via Whatsapp behoort hierbij tot de mogelijkheden.

relatietherapie online

Redenen waarvoor mensen in relatietherapie Eersel komen

 • Er is een derde in het spel en er is wantrouwen
 • Jij of je partner is jaloers
 • Er zijn vaak ruzies of conflicten
 • De communicatie loopt erg moeizaam
 • Er is geen verbinding meer met je partner
 • Een van jullie is vreemdgegaan
 • Je hebt het gevoel dat er geen gelijkwaardigheid is in de relatie
 • Je bent uit elkaar gegroeid
 • Je ergert je aan je partner
 • Jij overweegt om te scheiden
 • Je partner overweegt om te scheiden
 • Je voelt je alleen
 • Je krijgt niet de aandacht van je partner die je zou willen
 • Jij of je partner kampt met een verslaving, trauma, burnout, of depressie
 • Je ziet geen uitweg meer
 • En zo zijn er nog meer reden te noemen waarom je relatietherapie kunt overwegen

Waar zit Praktijk de Gezonde Zorg?

Vanuit Eersel ben je zo bij de Praktijk de Gezonde Zorg, want wij zitten Lommel. Onze relatietherapie praktijk in Lommel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid voor de deur, en we hebben een rolstoelvriendelijke ingang.

Wat kost relatietherapie Eersel?

Een consult duurt 1 uur. Hierbij kom je het liefst samen met je partner. Relatietherapie kost 75,- euro per sessie (overdag) en €90,- euro in de avond (vanaf 17.30u). Voor online sessies gelden dezelfde tarieven.

Afspraak maken met een relatietherapeut Eersel

Een afspraak maken met een relatietherapeut gaat snel en gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld ons bellen, een Whatsapp sturen, of gebruik maken van het contactformulier. Wij leggen de agenda’s naast elkaar om een passende datum en tijd te vinden voor een afspraak.

5/5