Relatietherapie/coaching in Heusden

Heb je op dit moment te maken met obstakels in je relatie met je partner? Zijn er moeilijkheden die jullie band bezwaren? Wordt jullie relatie bijvoorbeeld belast door eentonigheid, aanhoudende conflicten, communicatiemoeilijkheden, of is er een vertrouwensbreuk veroorzaakt door ontrouw? In dat geval kan je het volgen van relatietherapie overwegen. Met relatietherapie kunnen we de diepliggende problemen die jullie relatie onder druk zetten identificeren en aanpakken, met als doel de harmonie te herstellen.

Bij Praktijk de Gezonde Zorg hebben we ons gespecialiseerd in het aanbieden van relatietherapie, voor zowel individuen als koppels. Dit betekent dat we bereid zijn om een afspraak in te plannen voor jou persoonlijk, maar ook samen met je partner.

Geen wachttijd!
relatietherapie ruzie partner

Adres Relatietherapie:
Luikersteenweg 379 in Lommel

Wat houdt het in om problemen in je relatie te ondervinden?

Relatieproblemen kunnen veelal voortkomen uit miscommunicatie, verschillen in verlangens, of het op je nemen van taken die eigenlijk bij de partner liggen. In de beginperiode van een relatie is ons aanpassingsvermogen vaak omvangrijk, maar dit kan door verschillende omstandigheden veranderen naarmate de tijd vordert.

Wat betekent relatietherapie?

Bij relatietherapie draait het niet om het aanwijzen van een schuldige, of om het bepalen wie er in het gelijk staat. Een relatietherapeut is geen arbiter, maar meer een mediator die zoekt naar oplossingen. Het uiteindelijke doel is om beide partners weer vreugde te laten ervaren in hun relatie.

Bij Praktijk de Gezonde Zorg vlakbij Heusden wordt onderzocht hoe gevoelens van eenzaamheid, schuld, hulpeloosheid en frustratie omgezet kunnen worden naar begrip, saamhorigheid, vertrouwen en voldoening.

Snel tot de kern komen van het probleem

Relatietherapie vraagt om meerdere sessies. We moeten eerst doordringen tot de kern van de problemen en onderzoeken welke emoties er spelen en waar deze vandaan komen. Zodra we dit hebben vastgesteld, kunnen we een oplossing gaan zoeken. We gaan dus niet urenlang debatteren over de reacties of het gedrag van de ander. Ons streven is om de therapiesessies zo productief mogelijk te laten zijn. Mocht je toch de behoefte voelen om je frustraties te ventileren, dan kun je hiervoor een aparte afspraak maken met een counselor in onze praktijk.

Niet lang wachten voordat je terecht kunt

In tegenstelling tot andere praktijken voor relatietherapie, word je bij ons niet geconfronteerd met lange wachttijden. Je kunt bijna direct bij ons terecht. Dit kan verdere escalatie van de situatie voorkomen. Het feit dat je op deze pagina bent beland, suggereert waarschijnlijk dat je momenteel ontevreden bent met je situatie. Gelukkig heb je op tijd gezocht naar hulp.

 
 

Online sessies zijn ook mogelijk

Sinds de COVID-19 pandemie geven veel mensen de voorkeur aan thuisblijven. Onze praktijk vlakbij Heusden is hier flexibel in en biedt de mogelijkheid om online relatietherapiesessies te houden. Je kunt dus, indien gewenst, vanuit huis aan je relatie werken met een therapeut.

Je hebt niet per se een laptop nodig om deel te nemen. Dit kan ook met een smartphone. Zelfs videobellen via WhatsApp is een optie.

relatietherapie online

Redenen waarvoor mensen in relatietherapie komen

 • Er is een derde in het spel en er is wantrouwen
 • Jij of je partner is jaloers
 • Er zijn vaak ruzies of conflicten
 • De communicatie loopt erg moeizaam
 • Er is geen verbinding meer met je partner
 • Een van jullie is vreemdgegaan
 • Je hebt het gevoel dat er geen gelijkwaardigheid is in de relatie
 • Je bent uit elkaar gegroeid
 • Je ergert je aan je partner
 • Jij overweegt om te scheiden
 • Je partner overweegt om te scheiden
 • Je voelt je alleen
 • Je krijgt niet de aandacht van je partner die je zou willen
 • Jij of je partner kampt met een verslaving, trauma, burnout, of depressie
 • Je ziet geen uitweg meer
 • En zo zijn er nog meer reden te noemen waarom je relatietherapie kunt overwegen

Waar zit Praktijk de Gezonde Zorg?

Praktijk de Gezonde Zorg zit in Lommel, niet ver vanaf het centrum. Onze relatietherapie praktijk in Lommel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid voor de deur, en we hebben een rolstoelvriendelijke ingang.

Wat kost relatietherapie?

Een consult duurt 1 uur. Hierbij kom je het liefst samen met je partner. Relatietherapie kost 75,- euro per sessie (overdag) en €90,- euro in de avond (vanaf 17.30u). Voor online sessies gelden dezelfde tarieven.

Afspraak maken met een relatietherapeut

Een afspraak maken met een relatietherapeut gaat snel en gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld ons bellen, een Whatsapp sturen, of gebruik maken van het contactformulier. Wij leggen de agenda’s naast elkaar om een passende datum en tijd te vinden voor een afspraak.

4.5/5