Relatietherapie/coaching in Mol

Ervaar je momenteel strubbelingen in de relatie met je partner en zijn er problemen die jullie relatie belasten? Worstelen jullie bijvoorbeeld met routine, voortdurende conflicten, communicatiehobbels, of heeft een van jullie de vertrouwensband doorbroken door vreemd te gaan? Overweeg dan relatietherapie. Dankzij relatietherapie kunnen relatieproblemen aangepakt worden, wat kan leiden tot een herstel van de normale situatie. Veelal zijn er dieperliggende problemen die we zullen traceren.

Bij Praktijk de Gezonde Zorg bieden we relatietherapie aan op individuele basis en voor koppels. Dit betekent dat we ook een sessie kunnen inplannen met alleen jou, evenals een sessie met je partner.

Geen wachttijd!
relatietherapie ruzie partner

Adres Relatietherapie:
Luikersteenweg 379 in Lommel

Wat betekent het om relatieproblemen te hebben?

Relatieproblemen kunnen vaak ontstaan door misverstanden, verschillen in behoeften, of het dragen van verantwoordelijkheden die eigenlijk bij de partner horen. In het begin van een relatie is ons aanpassingsvermogen vaak groot, maar na verloop van tijd kan dit door verschillende factoren veranderen.

Wat houdt relatietherapie in?

Bij relatietherapie gaat het niet om het aanwijzen van een schuldige, of om te bepalen wie er gelijk heeft. Een relatietherapeut is geen scheidsrechter, maar eerder een bemiddelaar die naar oplossingen zoekt. Het uiteindelijke doel is om beide partners weer gelukkig te maken in hun relatie.

Bij Praktijk de Gezonde Zorg in Mol wordt onderzocht hoe gevoelens van eenzaamheid, schuld, onmacht en frustratie kunnen worden getransformeerd naar begrip, verbondenheid, vertrouwen en tevredenheid.

Snel tot de kern

Relatietherapie vereist meerdere sessies. We moeten eerst tot de kern van de problemen komen en onderzoeken welke gevoelens er zijn en waar ze vandaan komen. Zodra we dit in kaart hebben gebracht, kunnen we aan een oplossing werken. We gaan dus niet urenlang discussiëren over de reacties of het gedrag van de ander. Ons doel is om de therapiesessies zo efficiënt mogelijk te houden. Als je toch behoefte hebt om je frustraties te uiten, kun je daarvoor een aparte afspraak maken met een counselor in onze praktijk.

Geen lange wachttijden

In tegenstelling tot andere relatietherapiepraktijken heb je bij ons niet te maken met lange wachttijden. Je kunt vrijwel direct bij ons terecht. Dit kan voorkomen dat de situatie verder verslechtert. Het feit dat je op deze pagina bent beland, betekent waarschijnlijk dat je momenteel niet tevreden bent met je situatie. Gelukkig heb je tijdig hulp gezocht.

Online sessies zijn ook mogelijk

Sinds de COVID-19 pandemie geven veel mensen de voorkeur aan thuisblijven. Onze praktijk in Mol is hier flexibel in en biedt de mogelijkheid om online relatietherapiesessies te houden. Je kunt dus, indien gewenst, vanuit huis aan je relatie werken met een therapeut.

Je hebt niet per se een laptop nodig om deel te nemen. Dit kan ook met een smartphone. Zelfs videobellen via WhatsApp is een optie.

relatietherapie online

Redenen waarvoor mensen in relatietherapie komen

 • Er is een derde in het spel en er is wantrouwen
 • Jij of je partner is jaloers
 • Er zijn vaak ruzies of conflicten
 • De communicatie loopt erg moeizaam
 • Er is geen verbinding meer met je partner
 • Een van jullie is vreemdgegaan
 • Je hebt het gevoel dat er geen gelijkwaardigheid is in de relatie
 • Je bent uit elkaar gegroeid
 • Je ergert je aan je partner
 • Jij overweegt om te scheiden
 • Je partner overweegt om te scheiden
 • Je voelt je alleen
 • Je krijgt niet de aandacht van je partner die je zou willen
 • Jij of je partner kampt met een verslaving, trauma, burnout, of depressie
 • Je ziet geen uitweg meer
 • En zo zijn er nog meer reden te noemen waarom je relatietherapie kunt overwegen

Waar zit Praktijk de Gezonde Zorg?

Praktijk de Gezonde Zorg zit in Lommel, niet ver vanaf het centrum. Onze relatietherapie praktijk in Lommel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid voor de deur, en we hebben een rolstoelvriendelijke ingang.

Wat kost relatietherapie?

Een consult duurt 1 uur. Hierbij kom je het liefst samen met je partner. Relatietherapie kost 75,- euro per sessie (overdag) en €90,- euro in de avond (vanaf 17.30u). Voor online sessies gelden dezelfde tarieven.

Afspraak maken met een relatietherapeut

Een afspraak maken met een relatietherapeut gaat snel en gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld ons bellen, een Whatsapp sturen, of gebruik maken van het contactformulier. Wij leggen de agenda’s naast elkaar om een passende datum en tijd te vinden voor een afspraak.

4.5/5