Relatietherapie/coaching in Pelt

Ervaar je momenteel hobbels in de weg met je partner? Zijn er uitdagingen die jullie band onder druk zetten? Is jullie relatie bijvoorbeeld belast door sleur, continue ruzies, communicatieproblemen, of is er een vertrouwensbreuk ontstaan door ontrouw? Dan kan je overwegen om relatietherapie te volgen. Met behulp van relatietherapie kunnen we de onderliggende problemen die jullie relatie belasten opsporen en aanpakken, met als doel de harmonie tussen jullie te herstellen.

Bij Praktijk de Gezonde Zorg zijn we gespecialiseerd in het aanbieden van relatietherapie, zowel voor individuen als voor paren. Dit houdt in dat we flexibel zijn om een afspraak te maken voor jou alleen of samen met je partner.

Geen wachttijd!
relatietherapie ruzie partner

Adres Relatietherapie:
Luikersteenweg 379 in Lommel

Wat houdt het in om problemen te ervaren in je relatie?

Problemen binnen een relatie kunnen vaak voortvloeien uit miscommunicatie, variërende behoeften, of het op je nemen van verantwoordelijkheden die eigenlijk toebehoren aan de partner. In de beginfase van een relatie is ons vermogen om ons aan te passen vaak hoog, maar dit kan door verschillende factoren veranderen naarmate de tijd verstrijkt.

Wat houdt relatietherapie precies in?

Bij relatietherapie draait het niet om het aanwijzen van een schuldige, of het vaststellen van wie er gelijk heeft. Een relatietherapeut fungeert niet als een scheidsrechter, maar eerder als een bemiddelaar die op zoek gaat naar oplossingen. Het uiteindelijke doel is ervoor zorgen dat beide partners zich weer gelukkig voelen in hun relatie.

Bij Praktijk de Gezonde Zorg vlakbij Pelt onderzoeken we hoe gevoelens van eenzaamheid, schuld, machteloosheid en frustratie getransformeerd kunnen worden naar begrip, verbinding, vertrouwen en tevredenheid.

Direct naar de essentie

Relatietherapie vergt meerdere sessies. We moeten eerst de diepte van de problematiek peilen en uitzoeken welke emoties er spelen en waar ze hun oorsprong vinden. Zodra we dit hebben vastgesteld, kunnen we aan de slag met oplossingen. We gaan dus niet eindeloos debatteren over de reacties of het gedrag van de ander. Ons streven is om de therapiesessies zo doelgericht mogelijk te maken. Mocht je echter de behoefte voelen om je frustraties te luchten, dan kan je hiervoor een aparte afspraak maken met een counselor in onze praktijk.

Geen uitgebreide wachttijden

In tegenstelling tot andere praktijken voor relatietherapie, hoef je bij ons niet te maken te hebben met uitgebreide wachttijden. Je kunt vrijwel onmiddellijk bij ons terecht. Dit kan helpen voorkomen dat de situatie verder escaleert. Het feit dat je op deze pagina bent beland, betekent waarschijnlijk dat je momenteel ongelukkig bent met je situatie. Gelukkig heb je de stap gezet om op tijd hulp te zoeken.

Online sessies zijn ook mogelijk

Sinds de COVID-19 pandemie geven veel mensen de voorkeur aan thuisblijven. Onze praktijk vlakbij Pelt is hier flexibel in en biedt de mogelijkheid om online relatietherapiesessies te houden. Je kunt dus, indien gewenst, vanuit huis aan je relatie werken met een therapeut.

Je hebt niet per se een laptop nodig om deel te nemen. Dit kan ook met een smartphone. Zelfs videobellen via WhatsApp is een optie.

relatietherapie online

Redenen waarvoor mensen in relatietherapie komen

 • Er is een derde in het spel en er is wantrouwen
 • Jij of je partner is jaloers
 • Er zijn vaak ruzies of conflicten
 • De communicatie loopt erg moeizaam
 • Er is geen verbinding meer met je partner
 • Een van jullie is vreemdgegaan
 • Je hebt het gevoel dat er geen gelijkwaardigheid is in de relatie
 • Je bent uit elkaar gegroeid
 • Je ergert je aan je partner
 • Jij overweegt om te scheiden
 • Je partner overweegt om te scheiden
 • Je voelt je alleen
 • Je krijgt niet de aandacht van je partner die je zou willen
 • Jij of je partner kampt met een verslaving, trauma, burnout, of depressie
 • Je ziet geen uitweg meer
 • En zo zijn er nog meer reden te noemen waarom je relatietherapie kunt overwegen

Waar zit Praktijk de Gezonde Zorg?

Praktijk de Gezonde Zorg zit in Lommel, niet ver vanaf het centrum. Onze relatietherapie praktijk in Lommel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid voor de deur, en we hebben een rolstoelvriendelijke ingang.

Wat kost relatietherapie?

Een consult duurt 1 uur. Hierbij kom je het liefst samen met je partner. Relatietherapie kost 75,- euro per sessie (overdag) en €90,- euro in de avond (vanaf 17.30u). Voor online sessies gelden dezelfde tarieven.

Afspraak maken met een relatietherapeut

Een afspraak maken met een relatietherapeut gaat snel en gemakkelijk. Je kunt bijvoorbeeld ons bellen, een Whatsapp sturen, of gebruik maken van het contactformulier. Wij leggen de agenda’s naast elkaar om een passende datum en tijd te vinden voor een afspraak.

4.5/5