Therapeut Balen

Zoek je een therapeut in Balen of in de nabije omgeving, waar je direct terecht kunt, zelfs tijdens avonduren? Kom dan naar Praktijk de Gezonde Zorg! Vanuit het centrum van Balen ben je in slechts 25 minuten bij onze praktijk!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Locatie: Slechts 25 minuten vanaf Balen.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Ervaar je voortdurend uitputting en een gebrek aan energie? Wij staan klaar om je te helpen jouw energie en balans te herstellen, zodat je opnieuw van het dagelijks leven en je werk kunt genieten.

Relatieproblemen

Ervaar je communicatieproblemen of conflicten binnen je relatie? Ons team ondersteunt je om de verbinding te versterken en samen te werken aan het herstellen van een liefdevolle relatie.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Heb je last van negatieve gevoelens over jezelf of een gebrek aan zelfvertrouwen? Onze therapieën versterken je zelfrespect en helpen je een positiever zelfbeeld te ontwikkelen.

Werk- en Studieproblemen

Voel je je overweldigd door stress van werk of studie? Wij bieden methoden om de druk te verlichten, je productiviteit te verhogen en je doelen effectief te bereiken.

Depressieve Gevoelens

Voel je je regelmatig somber of depressief? Samen onderzoeken we de oorzaken en ontwikkelen we een strategie voor een gelukkiger en bevredigender leven, waarbij gesprekstherapie een centrale rol speelt.

Eenzaamheid

Voel je je vaak eenzaam, zelfs in gezelschap? Wij assisteren je bij het leggen van nieuwe contacten en het uitbreiden van je sociale kring voor een rijker leven.

Angsten

Kamp je met angsten of paniekaanvallen die je dagelijks leven beïnvloeden? Bij ons leer je hoe je deze angsten kunt aanpakken en vrijer kunt leven.

Grenzen stellen

Is het moeilijk voor je om 'nee' te zeggen of je persoonlijke ruimte te beschermen? Wij onderwijzen je effectieve technieken om gezonde grenzen te stellen die zowel je persoonlijk welzijn als je relaties verbeteren.

Met welke problemen wij je kunnen helpen

 1. Stress en Spanning: We bieden ondersteuning bij het beheersen van stress en ontwikkelen methoden om alledaagse spanningen effectief aan te pakken.
 2. Werk- en Studieproblemen: Voor vragen over je loopbaan, werkstress, studiekeuzes en het balanceren van werk/studie met je persoonlijke leven, bieden we zowel persoonlijke als online coaching aan.
 3. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: Onze hulp strekt zich uit tot het aanpakken van gezinsconflicten en opvoedkwesties, waarbij we focussen op het verbeteren van familiale interacties.
 4. Sociale Vaardigheden en Relaties: We zetten ons in om je sociale vaardigheden te versterken en helpen bij het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties, terwijl we ook sociale angst aanpakken.
 5. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: We begeleiden je bij het verkennen van je persoonlijke en genderidentiteit, seksuele oriëntatie en ondersteunen je algehele persoonlijke groei.
 6. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: Ons doel is het versterken van jouw zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering door gerichte therapeutische interventies.
 7. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: Wij bieden ondersteuning bij het omgaan met depressie, bipolaire stoornis en andere stemmingswisselingen.
 8. Angst- en Paniekklachten: Onze aanpak is gericht op het hanteren van angstgevoelens, paniekaanvallen en gerelateerde stressstoornissen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: We leren je assertiever te zijn en gezonde grenzen te stellen, wat je zowel in persoonlijke als professionele relaties ten goede komt.

25 minuten rijden voor therapie vanuit Balen

Onze Therapiemethoden

Bij Praktijk de Gezonde Zorg maken we gebruik van een verscheidenheid aan bewezen therapeutische technieken die zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. Hier is een overzicht van enkele van de methoden die we toepassen:

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een effectieve behandelmethode voor een breed scala aan psychische problemen. Deze techniek helpt bij het identificeren en veranderen van negatieve gedachten en gedragspatronen die psychische problemen veroorzaken. CGT is bijzonder effectief bij de behandeling van depressie, angststoornissen en paniekstoornissen. Door samen te werken, leren onze cliënten hoe ze destructieve gedachten kunnen herkennen en omzetten in positieve gedachten.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een interactieve psychotherapeutische techniek die wordt gebruikt om de impact van traumatische of zeer stressvolle ervaringen te verminderen. Deze methode is vooral bekend om zijn effectiviteit bij de behandeling van PTSS (posttraumatische stressstoornis). Tijdens EMDR-sessies werken cliënten aan het opnieuw beleven van traumatische herinneringen in een veilige setting, terwijl de therapeut hen begeleidt met specifieke oogbewegingen die helpen om de emotionele lading van de herinneringen te verminderen.

Systeemtherapie

Systeemtherapie is gericht op de interacties binnen gezinssystemen en andere relationele groepen. Deze benadering helpt bij het herstellen en verbeteren van de communicatie en relaties binnen een systeem. Het is bijzonder effectief voor het oplossen van conflicten binnen gezinnen, koppels en andere belangrijke relaties.

Mindfulness-Based Therapie

Deze therapievorm integreert meditatieve praktijken en mindful bewustzijn in het therapeutische proces. Mindfulness helpt cliënten om meer aanwezig te zijn in het moment, wat leidt tot een grotere rust en een beter beheer van stress. Het is bijzonder nuttig voor het omgaan met stress, angst, depressieve gevoelens en het bevorderen van algemeen welzijn.

Elke therapievorm wordt zorgvuldig gekozen om aan te sluiten bij jouw persoonlijke situatie en doelen. Ons doel is om je niet alleen te ondersteunen bij het overwinnen van uitdagingen, maar ook om je tools te geven die je helpen een gezonder en gelukkiger leven te leiden.

Psychotherapie

Psychotherapie, ook wel gesprekstherapie genoemd, is een algemene term voor het behandelen van geestelijke gezondheidsproblemen door te praten met een psycholoog, psychiater of andere gekwalificeerde geestelijke gezondheidsprofessional. Tijdens psychotherapie krijg je de kans om inzicht te verkrijgen in je gevoelens, gedachten en gedragingen, en leer je hoe je op een gezondere manier op levensuitdagingen kunt reageren. Deze vorm van therapie is effectief bij een breed scala aan emotionele moeilijkheden en psychische aandoeningen, zoals depressie, angststoornissen en relatieproblemen.

Psychodynamische Therapie

Psychodynamische therapie is een diepgaande vorm van psychotherapie waarbij de nadruk ligt op het bewust worden van de onderliggende psychologische krachten die je gedrag beïnvloeden. Deze therapie helpt cliënten om onopgeloste conflicten en ervaringen uit het verleden te verkennen, die van invloed zijn op hun huidige gedrag en emotionele welzijn. Het doel is om een beter zelfbegrip en inzicht in je relaties te ontwikkelen. Deze methode is bijzonder waardevol voor mensen die worstelen met complexe interpersoonlijke relaties, zelfbeeldproblematiek, of chronische levenspatronen die ze willen veranderen.

5/5