Therapeut Bergeijk

Ben je op zoek naar een therapeut in Bergeijk of omgeving, waar je zonder wachttijd terechtkunt, ook in de avonduren? Bezoek dan Praktijk de Gezonde Zorg vanuit Bergeijk! Vanuit Bergeijk ben je binnen slechts 10 minuten op locatie!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Prijs: Voordeliger dan veel praktijken in Nederland. (zie prijzen)
 • Locatie: Slechts 10 minuten vanaf Bergeijk.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je constant uitgeput en zonder energie? Wij helpen je om je energie en evenwicht te herwinnen, zodat je weer plezier kunt hebben in je dagelijks leven en je werk.

Relatieproblemen

Heb je te maken met communicatieproblemen of conflicten binnen je relatie? Ons team biedt ondersteuning om de banden aan te halen en samen een liefdevolle relatie te herstellen.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Kamp je met negatieve gevoelens over jezelf of ontbreekt het je aan zelfvertrouwen? Onze therapeutische benaderingen boosten je zelfrespect en helpen je om jezelf in een positief licht te zien.

Werk- en Studieproblemen

Word je overmand door stress gerelateerd aan je werk of studie? Wij bieden technieken om de druk te beheersen, je efficiëntie te vergroten en succesvol je doelen na te streven.

Depressieve Gevoelens

Voel je je vaak neerslachtig of depressief? Samen zoeken we naar de oorzaken en werken we aan een strategie voor een gelukkiger en meer vervuld leven, waarbij gesprekstherapie een essentiële rol speelt.

Eenzaamheid

Ervaar je vaak een gevoel van eenzaamheid, zelfs als je niet alleen bent? Wij helpen je om nieuwe connecties te maken en je sociale kring te verbreden voor een voller leven.

Angsten

Heb je last van angst of paniekaanvallen die je leven belemmeren? Ontdek bij ons hoe je deze angsten kunt overwinnen en vrijer kunt leven.

Grenzen stellen

Vind je het lastig om nee te zeggen of om je eigen ruimte te bewaken? Wij leren je effectieve methoden om gezonde grenzen te stellen die zowel je persoonlijk welzijn als je relaties ten goede komen.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Angst- en Paniekklachten: Wij bieden ondersteuning bij het hanteren van angstgevoelens, paniekaanvallen en aanverwante stressstoornissen.
 2. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: Wij richten ons op het versterken van jouw zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering.
 3. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: We begeleiden je bij het verkennen van je persoonlijke en genderidentiteit, seksuele oriëntatie en algehele persoonlijke groei.
 4. Stress en Spanning: Wij helpen je bij het beheersen van stress en het ontwikkelen van effectieve methoden om dagelijkse spanningen aan te pakken.
 5. Werk- en Studieproblemen: We bieden coaching (ook online coaching) en advies voor vragen over je loopbaan, werkstress, studiekeuzes en het evenwicht tussen werk/studie en persoonlijk leven.
 6. Sociale Vaardigheden en Relaties: We werken aan het verbeteren van je sociale vaardigheden, het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties en het aanpakken van sociale angst.
 7. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: We bieden hulp bij gezinsconflicten, opvoedkwesties en het verbeteren van de interacties binnen het gezin.
 8. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: Ondersteuning bij het omgaan met depressie, bipolaire stoornis en gerelateerde stemmingswisselingen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: We leren je hoe je assertiever kunt zijn en gezonde grenzen kunt stellen in zowel persoonlijke als professionele relaties.

10 minuten rijden voor therapie vanuit Bergeijk

Wat is het verschil tussen psychodynamische therapie en psychotherapie?

Psychodynamische therapie en psychotherapie zijn beiden methoden binnen de geestelijke gezondheidszorg, maar ze verschillen op enkele essentiële punten.

Psychodynamische therapie

Deze therapievorm concentreert zich op het onderzoeken van onbewuste processen en de invloed daarvan op het huidige gedrag, emoties en relaties van een persoon. Therapeut en cliënt werken samen om onbewuste conflicten en gedragspatronen te ontrafelen, vaak door middel van technieken zoals vrije associatie, droomanalyse en het analyseren van weerstanden.

Psychotherapie

Deze term wordt breder gebruikt en duidt op verschillende therapievormen die gericht zijn op het aanpakken van psychische klachten. Psychotherapie omvat diverse benaderingen zoals cognitieve gedragstherapie, humanistische therapie en interpersoonlijke therapie. Deze vormen van therapie focussen op het veranderen van gedachten, gevoelens en gedrag om symptomen te verlichten en het algehele welzijn te verbeteren, en leggen minder nadruk op de onbewuste processen die centraal staan in psychodynamische therapie.

Wat is EMDR?

EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een geavanceerde behandeltechniek ontwikkeld voor personen die de last van traumatische gebeurtenissen met zich meedragen, inclusief symptomen van PTSS, angst en paniekstoornissen. Deze therapie wordt ook veel ingezet bij individuen die worstelen met burn-out, stress en aanhoudende spanning, omdat deze vaak verergerd worden door niet verwerkte negatieve emoties en ervaringen.

In een EMDR-behandeling werken cliënt en therapeut nauw samen door een reeks doelgerichte gesprekken, met de nadruk op het veilig terughalen van traumatische of stressvolle herinneringen. Tijdens dit proces gebruikt de therapeut bilaterale stimulatie, meestal in de vorm van geleide oogbewegingen, om de hersenen te helpen deze verstoorde herinneringen effectief te verwerken en van een nieuwe interpretatie te voorzien.

Het unieke aspect van EMDR ligt in zijn vermogen om niet alleen de zichtbare symptomen aan te pakken, maar ook de dieper liggende oorzaken die ten grondslag liggen aan deze symptomen. Deze grondige aanpak stelt de cliënt in staat om op een meer substantiële wijze zelfverbetering te realiseren. Door zich te concentreren op het verwerkingsproces van herinneringen, helpt EMDR om de emotionele impact van eerdere stressvolle of traumatische gebeurtenissen te verminderen.

EMDR-therapie opent een pad naar herstel waarbij cliënten vaardigheden ontwikkelen om te dealen met angst, paniek, stress en spanning. Dit maakt het mogelijk om traumatische ervaringen uit het verleden los te laten, wat leidt tot minder dagelijkse stress en een grotere bekwaamheid om in het hier en nu te leven. EMDR biedt daarmee essentiële tools voor het herstellen van persoonlijke controle en het bevorderen van welzijn, een significante stap vooruit in het herstelproces.

Wat is Cognitieve Gedragstherapie (CGT)?

Zoek je vanuit Bergeijk een doeltreffende behandeling voor angst, depressie, of andere mentale uitdagingen? Cognitieve Gedragstherapie (CGT) bij Praktijk de Gezonde Zorg, op slechts 10 minuten rijden van Bergeijk, verschaft effectieve tools en strategieën om negatieve gedachten en gedragingen die je welbevinden beïnvloeden, te herkennen en te wijzigen.

Waarom kiezen voor CGT?

 • Directe Aanpak: CGT focust op het heden. We richten ons niet op de oorzaken van je problemen, maar werken samen aan het aanpakken van de huidige uitdagingen. Ideaal voor inwoners van Bergeijk die op zoek zijn naar praktische en snelle hulp.
 • Praktische Hulpmiddelen: Je leert effectieve copingstrategieën en technieken die je dagelijks kunt inzetten om je gedachten, emoties, en gedragingen te sturen. Kom vanuit Bergeijk naar onze praktijk en start met het transformeren van je leven.
 • Evidence-Based: CGT is een van de meest onderzochte therapievormen en heeft zijn effectiviteit bewezen in het behandelen van een breed scala aan psychische stoornissen. Wij maken deze gevalideerde methoden toegankelijk voor jou in Bergeijk.
 • Persoonlijke Ontwikkeling: CGT helpt niet alleen bij specifieke problemen, maar ondersteunt ook jouw proces van persoonlijke groei en zelfinzicht. Maak de korte reis van Bergeijk naar onze praktijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is CGT geschikt?

CGT is uiterst behulpzaam voor mensen die last hebben van:

 • Angststoornissen en paniekaanvallen
 • Depressieve gevoelens en stemmingswisselingen
 • Stress en symptomen van een burn-out
 • Lage zelfwaardering en problemen met zelfbeeld
 • Uitstelgedrag en problemen gerelateerd aan werk of studie

Vanuit Bergeijk is het maar een korte rit naar onze praktijk, waar we samen aan de slag gaan om jouw denk- en handelswijze te begrijpen en te veranderen. CGT biedt de mogelijkheid tot een blijvende positieve verandering in je leven, met onze ondersteuning vlakbij huis.

5/5