Therapeut Bladel

Zoek je een therapeut in Bladel of in de buurt, waar je zonder wachttijden, zelfs tijdens de avonduren, terecht kunt? Kom dan naar Praktijk de Gezonde Zorg in Bladel! Vanuit Bladel bereik je ons in slechts 28 minuten!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Prijs: Voordeliger dan veel praktijken in Nederland. (zie prijzen)
 • Locatie: Slechts 28 minuten vanaf Bladel.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Bij ons kun je terecht voor:

 

Burn-out

Voel je je uitgeput en zonder energie? Onze methoden ondersteunen je bij het hervinden van je balans en energie, waardoor je weer plezier kunt hebben in je leven en werk.

Relatieproblemen

Ervaar je conflicten en communicatieproblemen die je relatie belasten? Wij bieden hulp om samen een stabiele en liefdevolle relatie te herstellen.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Heb je last van een laag zelfbeeld of ontbreekt het je aan zelfvertrouwen? Onze therapieën bevorderen je zelfrespect en stimuleren je om je authentieke zelf te accepteren.

Werk- en Studieproblemen

Is de stress van werk of studie overweldigend? Wij verstrekken technieken om effectief met deze druk om te gaan, je efficiëntie te verbeteren en je ambities te verwezenlijken.

Depressieve Gevoelens

Heb je last van neerslachtigheid of depressie? We werken samen om de kernoorzaken te ontdekken en bouwen aan een weg naar een blijer en vreugdevoller leven. Gesprekstherapie is hierbij essentieel.

Eenzaamheid

Voel je je vaak eenzaam, zelfs wanneer je niet alleen bent? Onze aanpak helpt je om contact te maken met anderen en de eenzaamheid te overwinnen voor een volwaardiger sociaal leven.

Angsten

Word je belemmerd door angst en paniek? Ontdek hoe onze behandelingen je kunnen bijstaan om je angsten te overwinnen en een vrijer leven te leiden.

Grenzen stellen

Vind je het moeilijk om nee te zeggen of je eigen ruimte af te bakenen? Wij leren je hoe je effectieve grenzen kunt stellen voor een beter welzijn en gezondere relaties.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Angst- en Paniekklachten: Nabij Bladel bieden wij hulp bij het omgaan met angstgevoelens, paniekaanvallen en gerelateerde stressstoornissen.
 2. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: We focussen op het versterken van je zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde.
 3. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: Wij begeleiden je in de verkenning van je persoonlijke en genderidentiteit, seksuele oriëntatie en algehele persoonlijke groei.
 4. Stress en Spanning: We helpen je stress te beheersen en ontwikkelen samen effectieve strategieën om dagelijkse spanningen te verminderen.
 5. Werk- en Studieproblemen: We bieden coaching (ook online coaching) en advies voor loopbaanvragen, werkstress, studiekeuzes en het balanceren van werk/studie met je persoonlijk leven.
 6. Sociale Vaardigheden en Relaties: We focussen op het verbeteren van je sociale vaardigheden, het opbouwen van gezonde relaties en het aanpakken van sociale angst.
 7. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: Wij staan klaar om je te ondersteunen bij gezinsconflicten, opvoedingsvragen en het verbeteren van gezinsinteracties.
 8. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: Hulp bij het omgaan met depressie, bipolaire stoornis en gerelateerde stemmingswisselingen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: We leren je assertiever te zijn en gezonde grenzen te stellen in zowel persoonlijke als professionele relaties.

28 minuten rijden voor therapie vanuit Bladel

De verschillen tussen psychodynamische therapie en psychotherapie uitgelegd

Psychodynamische therapie en psychotherapie worden beide toegepast binnen de geestelijke gezondheidszorg, maar kennen enkele belangrijke onderscheidingen. 

Psychodynamische therapie

In deze therapievorm ligt de focus op het blootleggen en begrijpen van onbewuste processen die invloed hebben op iemands actuele gedrag, emoties en interpersoonlijke relaties. Cliënten en therapeuten verkennen samen onderliggende conflicten en patronen, vaak door gebruik te maken van methoden zoals vrije associatie, droomanalyse en de interpretatie van weerstanden.

Psychotherapie

De term psychotherapie beslaat een breed spectrum van behandelingstechnieken gericht op het verlichten van psychische problemen. De therapie kan variëren van cognitieve gedragstherapie tot humanistische en interpersoonlijke therapieën, die vooral gericht zijn op het modificeren van gedachten, emoties en gedragingen om het welzijn te bevorderen en legt minder nadruk op de onbewuste aspecten die kenmerkend zijn voor psychodynamische therapie.

Introductie tot EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is ontwikkeld om mensen te helpen die lijden onder de gevolgen van traumatische gebeurtenissen. Deze therapie is effectief bij de behandeling van PTSS, angststoornissen en vergelijkbare aandoeningen, en wordt eveneens toegepast bij klachten zoals burn-out en aanhoudende stress.
Cliënten en therapeuten werken gezamenlijk in een gestructureerd traject waarbij veilig getriggerde herinneringen worden opgehaald, terwijl de therapeut bilaterale stimulatie toepast om het verwerken van deze herinneringen te faciliteren, vaak door middel van oogbewegingen. Deze benadering is niet alleen gericht op symptomatische verlichting, maar ook op het aanpakken van de fundamentele oorzaken van de klachten.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT) nader bekeken

Zoek je vanuit Bladel effectieve behandelingen voor mentale problemen zoals angst en depressie? Cognitieve Gedragstherapie bij Praktijk de Gezonde Zorg, op slechts 10 minuten afstand, biedt gereedschappen om negatieve denkpatronen en gedragingen te transformeren.

Voordelen van CGT

 • Directe benadering: CGT concentreert zich op actuele problemen en biedt snelle, praktische oplossingen voor dagelijkse psychische uitdagingen, ideaal voor inwoners van Bladel die directe verbetering zoeken.
 • Effectieve technieken: Je leert vaardigheden die je dagelijks kunt toepassen om je mentale gezondheid te sturen en te verbeteren.
 • Onderbouwd door onderzoek: CGT is wetenschappelijk bewezen effectief bij diverse psychische aandoeningen, waardoor we betrouwbare methoden kunnen aanbieden.
 • Focus op persoonlijke groei: Deze therapie draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling en zelfinzicht.

Wie heeft baat bij CGT?

CGT is bijzonder effectief voor personen die kampen met:

 • Angststoornissen en paniekaanvallen
 • Depressie en stemmingswisselingen
 • Stress en burn-out symptomen
 • Zelfbeeld en zelfwaardering problematiek
 • Procrastinatie en werk- of studiegerelateerde uitdagingen

Vanuit Bladel is het slechts een korte rit naar onze praktijk waar we samen werken aan een beter begrip en aanpassing van jouw mentale processen. CGT biedt de kans op een langdurige positieve verandering, met toegankelijke ondersteuning dichtbij huis.

5/5