Therapeut Budel

Zoek je een therapeut in de buurt van Budel waar je direct terecht kunt, ook buiten reguliere werktijden? Kom dan naar Praktijk de Gezonde Zorg! Je bent er al in slechts 23 minuten!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Prijs: Voordeliger dan veel praktijken in Nederland. (zie prijzen)
 • Locatie: Slechts 23 minuten vanaf Budel.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je continu uitgeput en zonder energie? Wij helpen je om je energie en balans te herstellen, zodat je weer volop kunt genieten van je dagelijkse leven en je werk.

Relatieproblemen

Ervaar je communicatieproblemen of conflicten binnen je relatie? Met Relatietherapie versterken we jullie band en bouwen we samen aan een liefdevolle relatie.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Heb je last van negatieve zelfbeelden of een gebrek aan zelfvertrouwen? Onze therapeutische methoden versterken je zelfrespect en helpen je een positiever zelfbeeld te ontwikkelen.

Werk- en Studieproblemen

Kamp je met stress die gerelateerd is aan je werk of studie? Wij bieden technieken om de druk te beheersen, je productiviteit te verbeteren en succesvol je doelen na te streven.

Depressieve Gevoelens

Voel je je vaak down of depressief? Samen zoeken we naar de oorzaken en ontwikkelen we een strategie voor een gelukkiger en meer vervuld leven, waarbij gesprekstherapie een essentiële rol speelt.

Eenzaamheid

Voel je je vaak eenzaam, zelfs als je niet alleen bent? Wij ondersteunen je bij het maken van nieuwe connecties en het uitbreiden van je sociale kring voor een voller leven.

Angsten

Heb je last van angsten of paniekaanvallen die je dagelijks leven belemmeren? Ontdek bij ons methoden om deze angsten te overwinnen en vrijer te leven.

Grenzen stellen

Vind je het lastig om nee te zeggen of je eigen grenzen te bewaken? Wij leren je effectieve technieken om gezonde grenzen te stellen die zowel je persoonlijke welzijn als je relaties ten goede komen.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Angst- en Paniekklachten: Wij bieden ondersteuning bij het hanteren van angstgevoelens, paniekaanvallen en aanverwante stressstoornissen.
 2. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: We richten ons op het versterken van jouw zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering.
 3. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: We begeleiden je bij het verkennen van je persoonlijke en genderidentiteit, seksuele oriëntatie en algehele persoonlijke groei.
 4. Stress en Spanning: Wij helpen je bij het beheersen van stress en het ontwikkelen van effectieve methoden om dagelijkse spanningen aan te pakken.
 5. Werk- en Studieproblemen: We bieden coaching (ook online coaching) en advies voor vragen over je loopbaan, werkstress, studiekeuzes en het evenwicht tussen werk/studie en persoonlijk leven.
 6. Sociale Vaardigheden en Relaties: We werken aan het verbeteren van je sociale vaardigheden, het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties en het aanpakken van sociale angst.
 7. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: We bieden hulp bij gezinsconflicten, opvoedkwesties en het verbeteren van de interacties binnen het gezin.
 8. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: Ondersteuning bij het omgaan met depressie, bipolaire stoornis en gerelateerde stemmingswisselingen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: We leren je hoe je assertiever kunt zijn en gezonde grenzen kunt stellen in zowel persoonlijke als professionele relaties.

23 minuten rijden voor therapie vanuit Budel

Onze Behandelmethoden

Bij Praktijk de Gezonde Zorg, gemakkelijk bereikbaar vanuit Budel, bieden we diverse bewezen therapeutische technieken aan die speciaal zijn afgestemd op jouw unieke behoeften. Hier is een overzicht van enkele van onze behandelmethoden:

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een effectieve benadering voor het behandelen van uiteenlopende psychische stoornissen. Deze methode focust op het identificeren en aanpassen van negatieve gedachtepatronen en gedrag. Het is bijzonder geschikt voor de behandeling van depressie, angststoornissen en paniekstoornissen en ondersteunt cliënten bij het transformeren van destructieve gedachten naar positieve inzichten.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een interactieve therapievorm die helpt om de impact van traumatische of stressvolle ervaringen te verlichten. Deze therapie is zeer effectief voor de behandeling van PTSS. Tijdens EMDR-sessies herbeleven cliënten hun traumatische herinneringen in een veilige setting, onder begeleiding van een therapeut die specifieke oogbewegingen inzet om de emotionele lading te verminderen.

Systeemtherapie

Deze therapie benadert problemen vanuit een relationeel perspectief, gericht op de interacties binnen families en andere relatiesystemen. Systeemtherapie verbetert communicatie en helpt relaties te versterken, waardoor het effectief conflicten binnen gezinnen, partners en andere belangrijke relaties aanpakt.

Mindfulness-Based Therapie

Mindfulness integreert meditatietechnieken en bewustzijnsoefeningen binnen de therapeutische praktijk. Deze aanpak helpt cliënten om zich meer bewust te zijn van het huidige moment, wat bijdraagt aan de vermindering van stress en het bevorderen van algemeen welzijn. Deze methode wordt vooral toegepast bij het beheersen van stress, angst en depressieve symptomen.

Psychotherapie

Ook bekend als gesprekstherapie, betreft het een proces waarbij cliënten spreken met een gekwalificeerde geestelijke gezondheidsprofessional. Deze vorm van therapie biedt inzicht in emoties, gedachten en gedragingen en ondersteunt cliënten in het gezonder reageren op levensuitdagingen. Het is nuttig voor een verscheidenheid aan emotionele problemen en psychische aandoeningen.

Psychodynamische Therapie

Psychodynamische therapie richt zich op diepere psychologische wortels van gedrag. Deze intensieve therapie helpt cliënten om onopgeloste conflicten en ervaringen uit het verleden te onderzoeken die hun huidige emotionele toestand beïnvloeden. Het doel is een dieper begrip van zichzelf en van persoonlijke relaties, wat cruciaal is bij het adresseren van complexe interpersoonlijke problemen.

Coaching en Lifecoaching

Naast therapeutische behandelingen bieden we ook coaching aan, inclusief lifecoaching. Onze coaches en lifecoaches richten zich op het bereiken van persoonlijke doelen en verbetering van dagelijks functioneren, wat bijdraagt aan een verhoogd levensgeluk. Of je nu streeft naar carrièresucces, betere relaties of persoonlijke voldoening, onze coaches bieden de nodige steun en begeleiding om je potentieel volledig te realiseren.

5/5