Therapeut Eersel

Snel aan de slag met jouw problemen

Zoek je een therapeut in Eersel of in de omgeving zonder wachttijd of waar je ook in de avond terecht kunt? Kom dan naar Praktijk de Gezonde Zorg in Lommel! Vanuit Eersel ben je in slechts 20 minuten bij de praktijk!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken ook mogelijk maar wel beperkt.
 • Prijs: Voordeliger dan veel praktijken in Eersel. (zie prijzen)
 • Locatie: Slechts 20 minuten vanaf Eersel.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Ervaar je extreme vermoeidheid en een gebrek aan energie? Onze aanpak helpt je bij het herstellen van balans en energie, zodat je weer kunt genieten van het leven en werk.

Relatieproblemen

Conflicten en communicatieproblemen kunnen relaties zwaar belasten. Wij bieden begeleiding om samen weer een sterke en liefdevolle verbinding op te bouwen.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Struggle je met een laag zelfbeeld of gebrek aan zelfvertrouwen? Onze therapieën versterken je zelfwaardering en moedigen je aan om je ware zelf te omarmen.

Werk- en Studieproblemen

Stress op werk of school kan overweldigend zijn. Wij bieden strategieën om effectief met druk om te gaan, je productiviteit te verhogen en je doelen te bereiken.

Depressieve Gevoelens

Kamp je met somberheid of depressie? Wij helpen je de onderliggende oorzaken te begrijpen en werken samen aan een pad naar een lichter, vreugdevoller leven. Gesprekstherapie speelt hierbij een cruciale rol.

Eenzaamheid

Voel je je vaak alleen, zelfs in gezelschap? Onze benadering helpt je verbinding te maken met anderen en de eenzaamheid te doorbreken voor een rijker sociaal leven.

Angsten

Kamp je met angsten die je belemmeren? Wij zetten EMDR in om je angsten effectief te verminderen en je meer controle over je emoties te geven. Deze methode helpt je om rustiger en zelfverzekerder te worden.

Grenzen stellen

Moeite met nee zeggen of je eigen ruimte claimen? Wij leren je hoe je gezonde grenzen kunt stellen om je welzijn en relaties te verbeteren.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Stress en Spanning: Voel je je vaak gestrest of gespannen? Wij helpen je de oorzaken van deze gevoelens te identificeren en bieden ondersteuning bij het ontwikkelen van strategieën om deze effectief aan te pakken. Samen werken we aan oplossingen die je helpen om meer ontspanning en balans in je leven te vinden.
 2. Problemen op het werk: Voel je je overweldigd of gefrustreerd door situaties op je werk? Wij zijn hier om je te helpen, bijvoorbeeld met coaching, deze hindernissen te overwinnen door samen strategieën te ontwikkelen die leiden tot een meer bevredigende en efficiënte werkomgeving. Samen zoeken we naar duurzame oplossingen die je professionele welzijn verhogen.
 3. Sociale Vaardigheden en Relaties: We zijn toegewijd aan het versterken van jouw sociale vaardigheden en het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties, terwijl we ook sociale angsten aanpakken.
 4. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: Met gerichte therapeutische interventies werken we aan het versterken van je zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering.
 5. Depressieve Gevoelens: Heb je te kampen met neerslachtigheid of depressie? Wij helpen je de onderliggende oorzaken te begrijpen en samen verkennen we manieren om deze gevoelens te adresseren. Door gerichte ondersteuning streven we ernaar je gemoedstoestand te verbeteren en je levenskwaliteit te verhogen.
 6. Angst- en Paniekklachten: Heb je last van angst of paniek? Wij zetten gesprekstherapie en EMDR in om je te helpen deze emoties te beheersen en te verminderen. Samen werken we aan het begrijpen en effectief aanpakken van je angsten.
 7. Assertiviteit en Grenzen Stellen: We leren je hoe je assertiever kunt zijn en gezonde grenzen kunt stellen, wat zowel je persoonlijke als professionele relaties ten goede komt.

20 minuten rijden voor therapie vanuit Eersel

Wat is het verschil tussen psychodynamische therapie en psychotherapie?

Psychodynamische therapie en psychotherapie zijn verwante benaderingen in de geestelijke gezondheidszorg, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide.

Psychodynamische therapie

Deze benadering richt zich op het verkennen van onbewuste processen en hoe ze van invloed zijn op het huidige gedrag, emoties en relaties. De therapeut en cliënt werken samen om onbewuste conflicten en patronen te begrijpen en te verkennen, vaak door middel van vrije associatie en interpretatie van weerstand.

Psychotherapie

Deze term wordt vaak gebruikt als een overkoepelende term voor verschillende vormen van therapie die gericht zijn op het behandelen van psychische problemen. Het kan verschillende benaderingen omvatten, waaronder cognitieve gedragstherapie, humanistische therapie, interpersoonlijke therapie en meer. Psychotherapie kan zich richten op het veranderen van gedachten, gevoelens en gedragingen om symptomen te verminderen en het welzijn te verbeteren, zonder noodzakelijkerwijs de nadruk te leggen op onbewuste processen zoals psychodynamische therapie dat doet.

Wat is EMDR?

EMDR-therapie, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een effectieve behandelvorm ontworpen voor mensen die last hebben van de nasleep van traumatische gebeurtenissen, waaronder PTSS, angst- en paniekstoornissen. Het is ook bijzonder nuttig voor individuen die kampen met burn-out, stress, en spanning, aangezien deze condities vaak verergerd worden door onverwerkte negatieve ervaringen en emoties.

Tijdens EMDR-therapie werkt de cliënt samen met de therapeut in een reeks gestructureerde gesprekken, waarbij de focus ligt op het zich herinneren van stressvolle of traumatische gebeurtenissen op een veilige manier. De therapeut leidt de cliënt door een proces waarbij bilaterale stimulatie, vaak in de vorm van oogbewegingen, wordt gebruikt. Dit helpt het brein om de verstoorde herinneringen te verwerken en een gezondere betekenis eraan te geven.

Het unieke aan EMDR is dat het niet alleen de symptomen behandelt, maar ook diep ingrijpt op de onderliggende oorzaken van deze symptomen, waardoor de cliënt zichzelf op een dieper niveau kan helpen. Door de intense focus op het verwerken van herinneringen helpt EMDR bij het verminderen van emotionele reacties op herinneringen van eerdere stressvolle of traumatische ervaringen.

EMDR-therapie biedt daarmee een pad naar genezing waarbij cliënten leren omgaan met hun gevoelens van angst, paniek, stress en spanning. Het stelt mensen in staat om trauma’s uit het verleden een plek te geven, waardoor ze minder last hebben van de dagelijkse druk en meer in staat zijn om in het heden te leven. Het is een krachtige stap op weg naar het herstel van het gevoel van controle en welzijn.

Wat is Cognitieve Gedragstherapie (CGT)?

Woon je in Eersel of omgeving en zoek je een effectieve aanpak voor het omgaan met angst, depressie, of andere mentale uitdagingen? Cognitieve Gedragstherapie (CGT) bij Praktijk de Gezonde Zorg, slechts 20 minuten rijden van Eersel, biedt praktische hulpmiddelen en strategieën om negatieve gedachtepatronen en gedragingen die je welzijn beïnvloeden, te identificeren en te veranderen.

Waarom CGT?

 • Directe Aanpak: CGT richt zich op het hier en nu. In plaats van te focussen op de oorzaken van je problemen, werken we samen aan het oplossen van de huidige uitdagingen. Perfect voor inwoners van Eersel die praktische en directe hulp zoeken.
 • Praktische Tools: Leer technieken die je dagelijks kunt toepassen om je gedachten, emoties, en gedrag te beïnvloeden. Maak de rit van Eersel naar onze praktijk en begin met het transformeren van je leven.
 • Evidence-Based: CGT is een van de meest onderzochte therapievormen en heeft bewezen effectief te zijn bij het behandelen van een breed scala aan psychische problemen. Wij brengen deze beproefde methoden binnen handbereik van Eersel.
 • Persoonlijke Groei: Naast het aanpakken van specifieke problemen, ondersteunt CGT je in het proces van persoonlijke ontwikkeling en zelfbewustzijn. Zet de stap van Eersel naar onze praktijk voor persoonlijke groei.

Voor wie?

CGT is bijzonder nuttig voor mensen die kampen met:

 • Depressieve gevoelens
 • Stress en burn-out symptomen
 • Lage zelfwaardering en zelfbeeldproblemen
 • Uitstelgedrag en werk- of studieproblemen

Vanuit Eersel, ben je met een korte rit bij onze praktijk waar we samen werken aan het begrijpen en veranderen van de manier waarop je denkt en handelt. CGT biedt de kans op een blijvende positieve verandering in je leven, met onze ondersteuning dichtbij huis.

30% Goedkoper dan andere therapeuten in Eersel

Bij Praktijk de Gezonde Zorg in Lommel ben je gemiddeld 30% goedkoper uit dan bij andere therapeuten in Eersel, zelfs zonder terugbetaling van de Nederlandse aanvullende verzekering als je daar al überhaupt voor in aanmerking kwam. Bovendien heb je geen doorverwijzing nodig en kun je vaak binnen een week nog terecht, terwijl je bij andere praktijken soms maanden moet wachten. Met onze flexibele tijden, waaronder avondafspraken, en slechts 20 minuten reistijd vanaf Eersel, bieden wij betaalbare, toegankelijke en effectieve therapie voor jouw mentale welzijn.
5/5