Therapeut Geel

Ben je op zoek naar een therapeut in Geel waarbij je snel terecht kunt, ook in de avonduren? Bezoek dan Praktijk de Gezonde Zorg vanuit Geel! Vanuit Geel is het slechts 36 minuten rijden naar onze praktijk!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Locatie: Slechts 36 minuten vanuit Geel.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je voortdurend moe en zonder energie? Wij zijn er om je te helpen je energie en balans terug te winnen, zodat je opnieuw plezier kunt vinden in je dagelijkse bezigheden en werk.

Relatieproblemen

Kamp je met communicatieproblemen of conflicten met je partner? Relatietherapie in Geel biedt ondersteuning om jullie relatie te versterken en samen te werken aan een harmonieuze samenleving.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Struggle je met negatieve gevoelens over jezelf of een gebrek aan zelfvertrouwen? Onze therapieën verhogen je zelfrespect en helpen je positiever naar jezelf te kijken.

Werk- en Studieproblemen

Word je overspoeld door stress gerelateerd aan je werk of studie? Wij bieden methoden aan om stress te managen, je productiviteit te verhogen en je doelen effectief te bereiken.

Depressieve Gevoelens

Voel je je vaak somber of depressief? Samen onderzoeken we de diepere oorzaken en ontwikkelen we een strategie voor een gelukkiger en meer vervuld leven, waarbij gesprekstherapie een belangrijke rol speelt.

Eenzaamheid

Ervaar je vaak een gevoel van eenzaamheid, zelfs als je niet alleen bent? Wij helpen je bij het maken van nieuwe contacten en het verbreden van je sociale kring voor een rijker leven.

Angsten

Heb je last van angst of paniekaanvallen die je dagelijks leven belemmeren? Ontdek bij ons hoe je deze angsten kunt overwinnen en vrijer kunt leven.

Grenzen stellen

Is het moeilijk voor je om nee te zeggen of je eigen ruimte te bewaken? Wij leren je effectieve methoden om gezonde grenzen te stellen die zowel je persoonlijke welzijn als je relaties ten goede komen.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Angst- en Paniekklachten: Wij bieden effectieve methoden om angst en paniek te beheersen en te verminderen.
 2. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: We werken aan het versterken van jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen vanuit onze praktijk.
 3. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: Wij helpen je met het verkennen van je identiteit en het ondersteunen van je persoonlijke groei.
 4. Stress en Spanning: Onze strategieën zijn gericht op effectief stressmanagement en het verlichten van dagelijkse spanningen.
 5. Werk- en Studieproblemen: We bieden zowel fysieke als online coaching aan voor carrièrevraagstukken en het balanceren van werk- en studiebelasting.
 6. Sociale Vaardigheden en Relaties: Wij richten ons op het verbeteren van sociale vaardigheden en het opbouwen van gezonde relaties.
 7. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: We bieden ondersteuning voor gezinsconflicten en opvoedingsadvies vanuit onze locatie.
 8. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: Wij bieden hulp bij het aanpakken van depressie en het reguleren van stemmingswisselingen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: Leer hoe je assertiever kunt zijn en gezonde grenzen kunt stellen in al je relaties.

36 minuten rijden voor therapie vanuit Geel

Psychodynamische therapie of psychotherapie?

Psychodynamische therapie en psychotherapie zijn beiden benaderingen binnen de geestelijke gezondheidszorg, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen.

Psychodynamische therapie

Deze therapievorm richt zich op het verkennen van onbewuste processen die het huidige gedrag, de emoties en relaties van een persoon beïnvloeden. Therapeut en cliënt werken samen om deze onbewuste conflicten en patronen te ontrafelen, vaak met technieken zoals vrije associatie, droomanalyse en het analyseren van weerstanden.

Psychotherapie

Deze veelgebruikte term verwijst naar diverse therapievormen die zich richten op het behandelen van psychische klachten. Psychotherapie omvat methoden zoals cognitieve gedragstherapie, humanistische therapie en interpersoonlijke therapie. Deze benaderingen focussen op het veranderen van gedachten, gevoelens en gedrag om symptomen te verlichten en het algemene welzijn te verbeteren, met minder nadruk op onbewuste processen.

De voordelen van EMDR therapie

EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een geavanceerde behandelmethode die wordt toegepast op mensen die de last van traumatische gebeurtenissen dragen, inclusief symptomen van PTSS, angst en paniekstoornissen. Deze therapie wordt ook vaak gebruikt bij personen die kampen met burn-out, stress en aanhoudende spanning, omdat deze symptomen vaak verergerd worden door onverwerkte negatieve emoties en ervaringen.

In een EMDR-sessie werken cliënt en therapeut nauw samen door een reeks gerichte gesprekken, met de nadruk op het veilig herbeleven van traumatische of stressvolle herinneringen. Tijdens deze sessies past de therapeut bilaterale stimulatie toe, meestal door middel van geleide oogbewegingen, om de hersenen te helpen deze verstoorde herinneringen effectief te verwerken en opnieuw te interpreteren.

Het unieke van EMDR is dat het niet alleen de oppervlakkige symptomen aanpakt, maar ook de diepere oorzaken die ten grondslag liggen aan deze symptomen. Deze grondige benadering stelt de cliënt in staat om aanzienlijke zelfverbetering te realiseren. Door zich te richten op het verwerkingsproces van herinneringen, vermindert EMDR de emotionele impact van eerdere stressvolle of traumatische gebeurtenissen.

EMDR-therapie biedt een pad naar herstel waarbij cliënten vaardigheden ontwikkelen om om te gaan met angst, paniek, stress en spanning. Dit stelt hen in staat om traumatische ervaringen uit het verleden los te laten, wat resulteert in minder dagelijkse stress en een verhoogd vermogen om in het heden te leven. EMDR biedt daarmee essentiële tools voor het herstellen van persoonlijke controle en het bevorderen van het welzijn, een significante stap vooruit in het genezingsproces.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT), wat is het?

Ben je op zoek naar een effectieve behandeling voor angst, depressie of andere mentale uitdagingen? Cognitieve Gedragstherapie (CGT) bij Praktijk de Gezonde Zorg biedt krachtige hulpmiddelen en strategieën om negatieve gedachten en gedragingen die jouw welzijn beïnvloeden, te identificeren en te veranderen.

Waarom zou je voor CGT kiezen?

 • Directe Aanpak: CGT concentreert zich op het heden en richt zich op het aanpakken van je huidige uitdagingen, ideaal voor diegenen die praktische en snelle hulp zoeken.
 • Praktische Hulpmiddelen: Je leert effectieve copingstrategieën en technieken die je dagelijks kunt toepassen om je gedachten, emoties en gedragingen te sturen en je leven positief te transformeren.
 • Evidence-Based: CGT is een grondig onderzochte therapievorm die zijn effectiviteit heeft bewezen bij een breed scala aan psychische stoornissen.
 • Persoonlijke Ontwikkeling: Naast het aanpakken van specifieke problemen, ondersteunt CGT ook jouw proces van persoonlijke groei en zelfinzicht.

Voor wie is CGT geschikt?

CGT is zeer effectief voor mensen die kampen met:

 • Angststoornissen en paniekaanvallen
 • Depressieve gevoelens en stemmingswisselingen
 • Stress en symptomen van een burn-out
 • Lage zelfwaardering en problemen met zelfbeeld
 • Uitstelgedrag en problemen gerelateerd aan werk of studie

De praktijk is gemakkelijk te bereiken vanuit Geel, en we werken samen aan het begrijpen en veranderen van jouw denk- en handelswijze. CGT biedt een kans op blijvende positieve verandering, met onze ondersteuning dicht bij huis.

5/5