Therapeut Hamont-Achel

Zoek je een therapeut in Hamont-Achel of in de buurt, waar je snel terecht kunt, zelfs buiten de reguliere werkuren? Kom dan naar Praktijk de Gezonde Zorg. Vanuit het centrum van Hamont-Achel is het maar 17 minuten rijden naar onze praktijk!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

  • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
  • Locatie: Slechts 17 minuten vanaf Hamont-Achel
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je continu uitgeput en energieloos? Wij helpen je om je vitaliteit en evenwicht te herwinnen, zodat je weer kunt genieten van je dagelijks leven en je beroepsactiviteiten.

Relatieproblemen

Ondervind je communicatiemoeilijkheden of conflicten binnen je relatie? Ons team biedt ondersteuning om de verbinding te herstellen en samen te werken aan een harmonieuze relatie.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Ervaar je negatieve gevoelens over jezelf of mis je zelfvertrouwen? Onze behandelingen verhogen je zelfrespect en ondersteunen je in de ontwikkeling van een positiever zelfbeeld.

Problemen op het werk

Ervaar je spanningen of uitdagingen in je professionele leven? Wij staan klaar om samen met jou de werkgerelateerde problemen te verkennen en oplossingen te vinden die je dagelijkse werkervaring verbeteren.

Depressieve Gevoelens

Voel je je vaak neerslachtig of depressief? We gaan samen op zoek naar de oorzaken en werken aan een strategie voor een gelukkiger en bevredigender bestaan, met gesprekstherapie als fundament.

Eenzaamheid

In onze sessies richten we ons op het versterken van je emotionele veerkracht en het helpen vinden van meer verbondenheid met jezelf. Samen werken we aan manieren om je welzijn te verbeteren en een gevoel van innerlijke tevredenheid te cultiveren.

Angsten

Kamp je met angsten die je belemmeren? Wij zetten EMDR in om je angsten effectief te verminderen en je meer controle over je emoties te geven. Deze methode helpt je om rustiger en zelfverzekerder te worden.

Grenzen stellen

Vind je het moeilijk om nee te zeggen of je eigen ruimte te bewaken? Wij leren je hoe je effectief grenzen kunt stellen die zowel je persoonlijke welzijn als je interpersoonlijke relaties ten goede komen.

Met welke problemen wij je kunnen helpen

  1. Stress en Spanning: Voel je je vaak gestrest of gespannen? Wij helpen je de oorzaken van deze gevoelens te identificeren en bieden ondersteuning bij het ontwikkelen van strategieën om deze effectief aan te pakken. Samen werken we aan oplossingen die je helpen om meer ontspanning en balans in je leven te vinden.
  2. Problemen op het werk: Voel je je overweldigd of gefrustreerd door situaties op je werk? Wij zijn hier om je te helpen deze hindernissen te overwinnen door samen strategieën te ontwikkelen die leiden tot een meer bevredigende en efficiënte werkomgeving. Samen zoeken we naar duurzame oplossingen die je professionele welzijn verhogen.
  3. Sociale Vaardigheden en Relaties: We zijn toegewijd aan het versterken van jouw sociale vaardigheden en het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties, terwijl we ook sociale angsten aanpakken.
  4. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: Met gerichte therapeutische interventies werken we aan het versterken van je zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering.
  5. Depressieve Gevoelens: Heb je te kampen met neerslachtigheid of depressie? Wij helpen je de onderliggende oorzaken te begrijpen en samen verkennen we manieren om deze gevoelens te adresseren. Door gerichte ondersteuning streven we ernaar je gemoedstoestand te verbeteren en je levenskwaliteit te verhogen.
  6. Angst- en Paniekklachten: Heb je last van angst of paniek? Wij zetten gesprekstherapie en EMDR in om je te helpen deze emoties te beheersen en te verminderen. Samen werken we aan het begrijpen en effectief aanpakken van je angsten.
  7. Assertiviteit en Grenzen Stellen: We leren je hoe je assertiever kunt zijn en gezonde grenzen kunt stellen, wat zowel je persoonlijke als professionele relaties ten goede komt.

17 minuten rijden voor therapie vanuit Hamont-Achel

Onze Behandelmethoden

Bij Praktijk de Gezonde Zorg, waar je vanuit Hamont-Achel snel terecht kunt, gebruiken we een verscheidenheid aan beproefde therapeutische technieken, afgestemd op jouw unieke behoeften. Hier volgt een overzicht van enkele van onze methoden:

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een effectieve behandelmethode voor diverse psychische stoornissen. Deze techniek focust op het herkennen en aanpassen van negatieve gedachten en gedragspatronen. 

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een interactieve therapeutische techniek die gebruikt wordt om de effecten van traumatische of stressvolle ervaringen te verminderen. Deze methode is uiterst effectief bij de behandeling van PTSS, waarbij cliënten in een veilige setting traumatische herinneringen herbeleven, begeleid door de therapeut die specifieke oogbewegingen gebruikt om de emotionele belasting te verminderen.

Mindfulness-Based Therapie

Mindfulness omvat meditatieve praktijken en bewustzijnsoefeningen die in de therapie zijn geïntegreerd. Het helpt cliënten aanwezig te zijn in het moment, wat stress vermindert en het algehele welzijn verbetert. Deze methode is effectief voor het hanteren van stress, angst en depressieve symptomen.

Psychotherapie

Bekend als gesprekstherapie, hierbij ga je in gesprek om inzicht te krijgen in je gevoelens, gedachten en gedrag. Deze therapievorm helpt je te leren hoe je op een gezondere manier kunt reageren op levensuitdagingen. Psychotherapie is waardevol voor het omgaan met verschillende emotionele moeilijkheden en psychische aandoeningen.

Psychodynamische Therapie

Deze intensieve therapievorm focust op het bewustzijn van de psychologische krachten die je gedrag beïnvloeden. Het helpt cliënten om onopgeloste conflicten en ervaringen uit het verleden te onderzoeken die hun huidige emotionele staat beïnvloeden, met als doel een beter zelfbegrip en inzicht in persoonlijke relaties te ontwikkelen, cruciaal voor het aanpakken van complexe interpersoonlijke problemen.

Elke behandelmethode wordt zorgvuldig geselecteerd om aan te sluiten bij jouw persoonlijke situatie en doelstellingen, met als doel jou te ondersteunen in het overwinnen van uitdagingen en het bieden van tools voor een gezonder en gelukkiger leven.

5/5