Therapeut Houthalen-Helchteren

Ben je op zoek naar een therapeut in Houthalen-Helchteren of omgeving, waar je snel terecht kunt, ook buiten reguliere werkuren? Bezoek dan Praktijk de Gezonde Zorg. Vanuit het hart van Houthalen-Helchteren is het slechts 24 minuten rijden naar onze praktijk!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Locatie: Slechts 24 minuten vanaf Houthalen-Helchteren.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je continu uitgeput en energieloos? Wij helpen je om je vitaliteit en evenwicht te herwinnen, zodat je weer kunt genieten van je dagelijks leven en je beroepsactiviteiten.

Relatieproblemen

Ondervind je communicatiemoeilijkheden of conflicten binnen je relatie? Ons team biedt ondersteuning om de verbinding te herstellen en samen te werken aan een harmonieuze relatie.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Ervaar je negatieve gevoelens over jezelf of mis je zelfvertrouwen? Onze behandelingen verhogen je zelfrespect en ondersteunen je in de ontwikkeling van een positiever zelfbeeld.

Werk- en Studieproblemen

Word je overmand door werk- of studiestress? Wij reiken methoden aan om de spanning te verminderen, je productiviteit te verbeteren en je doelstellingen effectief te realiseren.

Depressieve Gevoelens

Voel je je vaak neerslachtig of depressief? We gaan samen op zoek naar de oorzaken en werken aan een strategie voor een gelukkiger en bevredigender bestaan, met gesprekstherapie als fundament.

Eenzaamheid

Voel je je dikwijls alleen, zelfs in gezelschap? Wij helpen je bij het maken van nieuwe connecties en het vergroten van je sociale netwerk voor een meer vervuld leven.

Angsten

Heb je te maken met angsten of paniekaanvallen die je dagelijkse leven belemmeren? Bij ons leer je methoden om deze angsten te overwinnen en een vrijer leven te leiden.

Grenzen stellen

Vind je het moeilijk om nee te zeggen of je eigen ruimte te bewaken? Wij leren je hoe je effectief grenzen kunt stellen die zowel je persoonlijke welzijn als je interpersoonlijke relaties ten goede komen.

Met welke problemen wij je kunnen helpen

 1. Stress en Spanning: We ontwikkelen methoden en bieden ondersteuning om dagelijkse stress en spanningen effectief aan te pakken.
 2. Werk- en Studieproblemen: We bieden ondersteuning voor vragen over je loopbaan en studiekeuzes en helpen bij het balanceren van werk/studie met je persoonlijke leven, inclusief persoonlijke en online coaching.
 3. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: We richten ons op het verbeteren van familiale interacties door het aanpakken van gezinsconflicten en opvoedkwesties.
 4. Sociale Vaardigheden en Relaties: Onze inzet is gericht op het versterken van je sociale vaardigheden en het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties, inclusief het aanpakken van sociale angst.
 5. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: We ondersteunen je persoonlijke groei door begeleiding bij het verkennen van je persoonlijke en genderidentiteit, en seksuele oriëntatie.
 6. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: Door gerichte therapeutische interventies versterken we jouw zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering.
 7. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: We bieden ondersteuning bij het omgaan met depressie, bipolaire stoornis en stemmingswisselingen.
 8. Angst- en Paniekklachten: Onze therapie is specifiek gericht op het behandelen van angstgevoelens, paniekaanvallen en daarmee samenhangende stressstoornissen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: We bieden trainingen om je te leren assertiever te zijn en gezonde grenzen te stellen, wat ten goede komt aan zowel je persoonlijke als professionele relaties.

24 minuten rijden voor therapie vanuit Houthalen-Helchteren

Onze Behandelmethoden

Bij Praktijk de Gezonde Zorg, waar je vanuit Houthalen-Helchteren snel terecht kunt, passen we diverse bewezen therapeutische technieken toe, specifiek afgestemd op jouw individuele behoeften. Hieronder volgt een beschrijving van enkele van onze methoden:

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een effectieve methode voor de behandeling van een breed scala aan psychische aandoeningen. Deze techniek richt zich op het identificeren en wijzigen van negatieve gedachten en gedragspatronen. CGT wordt vooral aanbevolen voor de behandeling van depressie, angststoornissen en paniekstoornissen, en helpt cliënten om destructieve gedachten om te zetten in positieve.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een interactieve therapie die gebruikt wordt om de impact van traumatische of stressvolle ervaringen te verminderen. Het is zeer effectief bij de behandeling van PTSS. Tijdens EMDR-sessies herbeleven cliënten traumatische herinneringen in een veilige omgeving, begeleid door de therapeut, die specifieke oogbewegingen gebruikt om de emotionele lading te verlichten.

Systeemtherapie

Deze benadering richt zich op interacties binnen familie- en andere relationele systemen en verbetert communicatie en relaties. Systeemtherapie is effectief in het oplossen van conflicten tussen gezinsleden, partners en in andere belangrijke relaties.

Mindfulness-Based Therapie

Mindfulness integreert meditatieve technieken en bewustzijnsoefeningen in therapie. Het helpt cliënten om in het moment aanwezig te zijn, wat bijdraagt aan vermindering van stress en een verbetering van het algehele welzijn. Deze methode is nuttig voor het beheersen van stress, angst en depressieve gevoelens.

Psychotherapie

Ook bekend als gesprekstherapie, waarbij je praat met een gekwalificeerde geestelijke gezondheidsprofessional. Deze vorm van therapie biedt inzicht in je gevoelens, gedachten en gedragingen en leert je hoe je gezonder kunt reageren op uitdagingen in het leven. Psychotherapie is nuttig voor diverse emotionele moeilijkheden en psychische problemen.

Psychodynamische Therapie

Deze diepgaande therapievorm concentreert zich op het bewustzijn van onderliggende psychologische factoren die je gedrag beïnvloeden. Het helpt cliënten onopgeloste conflicten en ervaringen uit het verleden te verkennen die hun huidige emotionele welzijn beïnvloeden. Het doel is een beter zelfbegrip en inzicht in persoonlijke relaties, waardevol voor het aanpakken van complexe interpersoonlijke issues.
5/5