Therapeut Luyksgestel

Ben je op zoek naar een therapeut in de omgeving van Luyksgestel waar je zonder wachttijd terechtkunt, ook in de avonduren? Bezoek dan Praktijk de Gezonde Zorg! Je bent er binnen slechts 14 minuten!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Prijs: Voordeliger dan veel praktijken in Nederland. (zie prijzen)
 • Locatie: Slechts 14 minuten vanaf Luyksgestel.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je voortdurend uitgeput en energieloos? Wij helpen je jouw energie en balans te herstellen, zodat je weer kunt genieten van je dagelijks leven en je werk.

Relatieproblemen

Ervaar je communicatieproblemen of conflicten binnen je relatie? Relatietherapie helpt jullie banden te versterken en een liefdevolle relatie opnieuw op te bouwen.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Heb je last van negatieve zelfbeelden of een gebrek aan zelfvertrouwen? Onze therapeutische methoden versterken je zelfrespect en helpen je een positiever zelfbeeld te ontwikkelen.

Werk- en Studieproblemen

Heb je last van werk- of studiegerelateerde stress? Wij bieden strategieën om stress te beheren, je productiviteit te verhogen en succesvol je doelen te bereiken.

Depressieve Gevoelens

Voel je je regelmatig neerslachtig of depressief? We onderzoeken samen de oorzaken en ontwikkelen een strategie voor een gelukkiger en meer vervullend leven, waarbij gesprekstherapie centraal staat.

Eenzaamheid

Voel je je vaak eenzaam, zelfs wanneer je niet alleen bent? Wij helpen je bij het leggen van nieuwe contacten en het uitbreiden van je sociale netwerk voor een rijker leven.

Angsten

Lijd je onder angst of paniekaanvallen die je leven hinderen? Ontdek bij ons hoe je deze angsten kunt aanpakken en vrijer kunt leven.

Grenzen stellen

Is het moeilijk voor je om nee te zeggen of je eigen ruimte te bewaken? Wij leren je effectieve methoden om gezonde grenzen te stellen, wat je persoonlijke welzijn en je relaties ten goede komt.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Angst- en Paniekklachten: We bieden steun bij het omgaan met angstgevoelens, paniekaanvallen en gerelateerde stressstoornissen.
 2. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: Onze focus ligt op het versterken van jouw zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering.
 3. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: We begeleiden je in het verkennen van je persoonlijke identiteit, genderidentiteit, seksuele oriëntatie en jouw algemene persoonlijke groei.
 4. Stress en Spanning: Wij helpen je stress te beheren en ontwikkelen samen met jou effectieve methoden om dagelijkse spanningen het hoofd te bieden.
 5. Werk- en Studieproblemen: Wij bieden zowel persoonlijke als online coaching en advies voor loopbaanvragen, werkstress, studiekeuzes en het balanceren van werk/studie met je persoonlijk leven.
 6. Sociale Vaardigheden en Relaties: We werken aan het verbeteren van jouw sociale vaardigheden, het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties en het aanpakken van sociale angst.
 7. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: Wij bieden ondersteuning bij gezinsconflicten, opvoedingsvragen en het verbeteren van de familiedynamiek.
 8. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: Wij bieden hulp bij het omgaan met depressie, bipolaire stoornis en stemmingswisselingen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: Wij leren je assertiever te zijn en gezonde grenzen te stellen in zowel persoonlijke als professionele relaties.

14 minuten rijden voor therapie vanuit Luyksgestel

Onze Behandelmethoden

Bij Praktijk de Gezonde Zorg, gemakkelijk bereikbaar vanuit Luyksgestel, bieden we diverse bewezen therapeutische technieken aan die speciaal zijn afgestemd op jouw unieke behoeften. Hier is een overzicht van enkele van onze behandelmethoden:

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een beproefde methode om een breed scala aan psychische stoornissen te behandelen. Deze techniek focust op het identificeren en wijzigen van negatieve gedachten en gedragspatronen. Het is met name effectief bij de behandeling van depressie, angststoornissen en paniekstoornissen, en helpt cliënten hun destructieve gedachten om te vormen tot positieve inzichten.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een interactieve therapievorm die gebruikt wordt om de impact van traumatische of stressvolle ervaringen te verminderen. Het is bijzonder effectief bij de behandeling van PTSS. Tijdens EMDR-sessies ervaren cliënten hun traumatische herinneringen opnieuw in een veilige setting, waarbij de therapeut specifieke oogbewegingen gebruikt om de emotionele impact te verzachten.

Systeemtherapie

Deze benadering focust op de interacties binnen familie- en andere relatievormen en werkt aan het verbeteren van communicatie en relaties. Systeemtherapie is nuttig voor het oplossen van conflicten tussen gezinsleden, partners en binnen andere belangrijke relaties.

Mindfulness-Based Therapie

Mindfulness combineert meditatieve technieken en bewustzijnsoefeningen met therapie. Het helpt cliënten om zich bewust te zijn van het huidige moment, wat bijdraagt aan stressreductie en een verbeterde algemene welzijn. Deze methode is effectief voor het beheersen van stress, angst en depressie.

Psychotherapie

Ook bekend als gesprekstherapie, dit is een proces waarin je praat met een gekwalificeerde geestelijke gezondheidsprofessional. Deze vorm van therapie biedt inzichten in je gevoelens, gedachten en gedragingen en helpt je gezonder te reageren op levensuitdagingen. Psychotherapie is waardevol voor een verscheidenheid aan emotionele moeilijkheden en psychische aandoeningen.

Psychodynamische Therapie

Psychodynamische therapie is een intensieve therapievorm richt zich op het bewust maken van onderliggende psychologische factoren die invloed hebben op je gedrag. Het helpt cliënten onopgeloste conflicten en ervaringen uit het verleden te onderzoeken die hun huidige emotionele toestand beïnvloeden. Het doel is een dieper zelfinzicht en begrip van persoonlijke relaties, wat van groot belang is bij het aanpakken van complexe interpersoonlijke problemen.

Coaching en Lifecoaching

Naast therapeutische behandelingen bieden we ook coaching aan, waaronder lifecoaching. Onze coaches werken met jou aan persoonlijke doelen en aspiraties, met een focus op het verbeteren van jouw dagelijks functioneren en het bereiken van een hoger levensgeluk. Lifecoaching is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling en effectievere manieren om hun levensdoelen te bepalen en te realiseren. Of je nu streeft naar carrièresucces, relatieverbetering of persoonlijke tevredenheid, onze lifecoaches bieden de ondersteuning en begeleiding die je nodig hebt om je potentieel volledig te benutten.

5/5