Therapeut Mol

Ben je in de buurt van Mol op zoek naar een therapeut waar je direct terecht kunt, zelfs tijdens de avonduren? Kom dan naar Praktijk de Gezonde Zorg vanuit Mol! Vanuit Mol is het slechts 27 minuten rijden naar onze locatie!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Locatie: Slechts 27 minuten vanuit Mol.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je voortdurend moe en energieloos? Wij ondersteuning om je vitaliteit en balans te herstellen, zodat je weer kunt genieten van je dagelijks leven en je werk.

Relatieproblemen

Ervaar je communicatieproblemen of conflicten in je relatie? Relatietherapie Mol helpt je om jullie band te versterken en samen te werken aan een liefdevolle relatie.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Heb je last van negatieve zelfbeeld of gebrek aan zelfvertrouwen? Onze therapeutische methoden versterken je zelfwaardering en helpen je om positiever naar jezelf te kijken.

Werk- en Studieproblemen

Overweldigd door stress gerelateerd aan werk of studie? Wij bieden hulp om stress te beheersen, je productiviteit te verhogen en succesvol je doelen te bereiken.

Depressieve Gevoelens

Voel je je regelmatig neerslachtig of depressief? Samen onderzoeken we de oorzaken en ontwikkelen we een plan voor een gelukkiger en rijker leven, met gesprekstherapie als kerncomponent.

Eenzaamheid

Voel je je vaak eenzaam, zelfs als je in gezelschap bent? Wij helpen je om nieuwe verbindingen te leggen en je sociale netwerk uit te breiden voor een rijker leven.

Heftige gebeurtenissen

Heftige gebeurtenissen vanuit het verleden kunnen je dagelijks leven nog steeds beinvloeden. Met EMDR kun je daar iets aan doen.

Grenzen stellen

Is het moeilijk voor je om nee te zeggen of je eigen ruimte te bewaken? Wij bieden effectieve methoden om gezonde grenzen te stellen die zowel je persoonlijke welzijn als je relaties verbeteren.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: Wij richten ons op het bouwen aan een sterk zelfbeeld en het vergroten van jouw zelfvertrouwen.
 2. Persoonlijke Ontwikkeling: Loop je vast en wil je meer uit jezelf halen. Door middel van coaching kunnen we mooie resultaten bereiken.
 3. Stress en Spanning: Ook bieden we strategieën om stress effectief te hanteren en de dagelijkse spanningen te verminderen.
 4. Problemen op het werk: Wij verstrekken advies en coaching (ook online), zowel fysiek als online, voor carrièrevraagstukken en het balanceren van werk- en studielast.
 5. Sociale Vaardigheden en Relaties: Onze aanpak omvat het versterken van sociale vaardigheden en het bevorderen van gezonde interpersoonlijke relaties.
 6. Depressieve Gevoelens: Omgaan met depressie gevoelens en gedachtes is niet altijd even makkelijk. Het is fijn als je daar met iemand over kunt praten en er samen naar kunt kijken.
 7. Assertiviteit en Grenzen Stellen: Wij leren je hoe je assertiever kunt optreden en effectieve grenzen kunt stellen binnen al je relaties.

27 minuten rijden voor therapie vanuit Mol

Psychodynamische therapie of psychotherapie?

Psychodynamische therapie en psychotherapie zijn beiden benaderingen binnen de geestelijke gezondheidszorg in Mol, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen.

Psychodynamische therapie

Deze therapievorm focust zich op het exploreren van onbewuste processen die het huidige gedrag, de emoties en relaties van een persoon beïnvloeden. Vanuit Mol werken therapeut en cliënt samen om deze onbewuste conflicten en patronen te ontrafelen, vaak met technieken zoals vrije associatie, droomanalyse en het analyseren van weerstanden.

Psychotherapie

Deze breder gebruikte term verwijst naar diverse therapievormen die zich richten op het aanpakken van psychische klachten. In Mol omvat psychotherapie methoden zoals cognitieve gedragstherapie, humanistische therapie en interpersoonlijke therapie. Deze benaderingen richten zich op het veranderen van gedachten, gevoelens en gedragingen om symptomen te verlichten en het algemeen welzijn te verbeteren, en leggen minder nadruk op onbewuste processen.

EMDR en de voordelen

EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een geavanceerde behandelmethode die wordt toegepast op mensen die de last van traumatische gebeurtenissen dragen, inclusief symptomen van PTSS, angst en paniekstoornissen. Deze therapie wordt ook vaak gebruikt bij personen die kampen met burn-out, stress en aanhoudende spanning, omdat deze symptomen vaak verergerd worden door onverwerkte negatieve emoties en ervaringen.

In een EMDR-sessie in Mol werken cliënt en therapeut nauw samen door een reeks gerichte gesprekken, met de nadruk op het veilig herbeleven van traumatische of stressvolle herinneringen. Tijdens deze sessies past de therapeut bilaterale stimulatie toe, meestal door middel van geleide oogbewegingen, om de hersenen te helpen deze verstoorde herinneringen effectief te verwerken en opnieuw te interpreteren.

Het unieke van EMDR is dat het niet alleen de oppervlakkige symptomen aanpakt, maar ook de diepere oorzaken die ten grondslag liggen aan deze symptomen. Deze grondige benadering stelt de cliënt in staat om aanzienlijke zelfverbetering te realiseren. Door zich te richten op het verwerkingsproces van herinneringen, vermindert EMDR de emotionele impact van eerdere stressvolle of traumatische gebeurtenissen.

EMDR-therapie biedt een pad naar herstel waarbij cliënten vaardigheden ontwikkelen om om te gaan met angst, paniek, stress en spanning. Dit stelt hen in staat om traumatische ervaringen uit het verleden los te laten, wat resulteert in minder dagelijkse stress en een verhoogd vermogen om in het heden te leven. EMDR biedt daarmee essentiële tools voor het herstellen van persoonlijke controle en het bevorderen van het welzijn, een significante stap vooruit in het genezingsproces.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT), wat is het?

Ben je vanuit Mol op zoek naar een effectieve behandeling voor angst, depressie of andere mentale uitdagingen? Cognitieve Gedragstherapie (CGT) bij Praktijk de Gezonde Zorg, op slechts 27 minuten rijden van Mol, biedt krachtige hulpmiddelen en strategieën om negatieve gedachten en gedragingen die jouw welzijn beïnvloeden, te identificeren en te veranderen.

Waarom kiezen voor CGT?

 • Directe Aanpak: CGT concentreert zich op het heden. We focussen niet op de oorzaken van je problemen, maar pakken samen de huidige uitdagingen aan. Ideaal voor inwoners van Mol die op zoek zijn naar praktische en snelle hulp.
 • Praktische Hulpmiddelen: Je leert effectieve copingstrategieën en technieken die je dagelijks kunt gebruiken om je gedachten, emoties en gedrag te sturen. Kom vanuit Mol naar onze praktijk en begin met het transformeren van je leven.
 • Evidence-Based: CGT is een van de meest onderzochte therapievormen en heeft zijn effectiviteit bewezen in het behandelen van een breed scala aan psychische stoornissen. Wij maken deze bewezen methoden toegankelijk voor jou in Mol.
 • Persoonlijke Ontwikkeling: CGT helpt niet alleen bij specifieke problemen, maar ondersteunt ook jouw proces van persoonlijke groei en zelfinzicht. Maak de korte reis van Mol naar onze praktijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is CGT geschikt?

CGT is uiterst effectief voor mensen die kampen met:

 • Angststoornissen en paniekaanvallen
 • Depressieve gevoelens
 • Stress en symptomen van een burn-out
 • Lage zelfwaardering en problemen met zelfbeeld
 • Uitstelgedrag en problemen gerelateerd aan werk of studie

Vanuit Mol is het slechts een korte rit naar onze praktijk, waar we samen werken aan het begrijpen en veranderen van jouw denk- en handelswijze. CGT biedt de kans op een blijvende positieve verandering in je leven, met onze ondersteuning dicht bij huis.

5/5