Therapeut Pelt

Ben je vanuit Pelt op zoek naar een therapeut waarbij je snel terecht kunt, ook in de avond? Bezoek dan Praktijk de Gezonde Zorg vanuit Pelt! Vanuit Pelt ben je in slechts 7 minuten bij onze praktijk!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Locatie: Slechts 7 minuten vanuit Pelt.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je aanhoudend moe en energieloos? Wij staan klaar om je vanuit Pelt te helpen je energie en balans terug te vinden, zodat je weer vreugde kunt ervaren in je dagelijkse activiteiten en werk.

Relatieproblemen

Ervaar je communicatieproblemen of conflicten met je partner? Relatietherapie Pelt biedt ondersteuning om de relatiebanden te versterken en samen te werken aan een harmonieuze relatie.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Heb je negatieve gevoelens over jezelf of mis je zelfvertrouwen? Onze behandelingen verhogen je zelfrespect en ondersteunen je in het positief zien van jezelf.

Werk- en Studieproblemen

Ervaar je overweldigende stress gerelateerd aan werk of studie? Wij bieden methodes om stress te beheren, je productiviteit te verbeteren en je doelstellingen effectief na te streven.

Depressieve Gevoelens

Voel je je regelmatig neerslachtig of depressief? Wij werken samen aan het ontdekken van de onderliggende oorzaken en ontwikkelen een strategie voor een blijer en meer bevredigend leven, met een centrale rol voor gesprekstherapie.

Eenzaamheid

Voel je je vaak eenzaam, ook al ben je niet alleen? Wij assisteren je bij het leggen van nieuwe contacten en het uitbreiden van je sociale netwerk voor een rijker leven.

Angsten

Lijd je onder angst of paniekaanvallen die je dagelijks leven hinderen? Ontdek bij ons methoden om je angsten te overwinnen en vrijer te leven.

Grenzen stellen

Vind je het moeilijk om nee te zeggen of je eigen grenzen te bewaken? Wij onderwijzen je effectieve technieken om gezonde grenzen te stellen die zowel je persoonlijke welzijn als je relaties bevorderen.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Angst- en Paniekklachten: Wij bieden effectieve methodes om angst en paniek te beheersen en te verminderen.
 2. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: We werken aan het versterken van jouw zelfbeeld en zelfvertrouwen vanuit onze praktijk.
 3. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: We helpen je met het verkennen van je identiteit en het ondersteunen van je persoonlijke groei.
 4. Stress en Spanning: Onze strategieën zijn gericht op effectief stressmanagement en het verlichten van dagelijkse spanningen.
 5. Werk- en Studieproblemen: Wij bieden zowel fysieke als online coaching aan voor carrièrevraagstukken en het balanceren van werk- en studiebelasting.
 6. Sociale Vaardigheden en Relaties: We richten ons op het verbeteren van sociale vaardigheden en het cultiveren van gezonde relaties.
 7. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: We bieden ondersteuning voor gezinsconflicten en opvoedingsadvies vanuit onze locatie.
 8. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: We bieden hulp bij het aanpakken van depressie en het reguleren van stemmingswisselingen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: Leer hoe je assertiever kunt zijn en gezonde grenzen kunt stellen in al je relaties.
Ik heb alle verwijzingen naar specifieke locaties verwijderd om te voldoen aan je verzoek.

7 minuten rijden voor therapie vanuit Pelt

Psychodynamische therapie of psychotherapie?

Psychodynamische therapie en psychotherapie zijn beiden benaderingen binnen de geestelijke gezondheidszorg in Pelt, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen.

Psychodynamische therapie

Deze therapievorm richt zich op het verkennen van onbewuste processen die het huidige gedrag, de emoties en relaties van een persoon beïnvloeden. Valkbij Pelt werken therapeut en cliënt samen om deze onbewuste conflicten en patronen te ontrafelen, vaak met technieken zoals vrije associatie, droomanalyse en het analyseren van weerstanden.

Psychotherapie

Deze veelgebruikte term verwijst naar diverse therapievormen die zich richten op het behandelen van psychische klachten. Nabij Pelt omvat psychotherapie methoden zoals cognitieve gedragstherapie, humanistische therapie en interpersoonlijke therapie. Deze benaderingen focussen op het veranderen van gedachten, gevoelens en gedrag om symptomen te verlichten en het algemene welzijn te verbeteren, met minder nadruk op onbewuste processen.

De voordelen van EMDR therapie

EMDR, wat staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een geavanceerde behandelmethode die wordt toegepast op mensen die de last van traumatische gebeurtenissen dragen, inclusief symptomen van PTSS, angst en paniekstoornissen. Deze therapie wordt ook vaak gebruikt bij personen die kampen met burn-out, stress en aanhoudende spanning, omdat deze symptomen vaak verergerd worden door onverwerkte negatieve emoties en ervaringen.

In een EMDR-sessie werken cliënt en therapeut nauw samen door een reeks gerichte gesprekken, met de nadruk op het veilig herbeleven van traumatische of stressvolle herinneringen. Tijdens deze sessies past de therapeut bilaterale stimulatie toe, meestal door middel van geleide oogbewegingen, om de hersenen te helpen deze verstoorde herinneringen effectief te verwerken en opnieuw te interpreteren.

Het unieke van EMDR is dat het niet alleen de oppervlakkige symptomen aanpakt, maar ook de diepere oorzaken die ten grondslag liggen aan deze symptomen. Deze grondige benadering stelt de cliënt in staat om aanzienlijke zelfverbetering te realiseren. Door zich te richten op het verwerkingsproces van herinneringen, vermindert EMDR de emotionele impact van eerdere stressvolle of traumatische gebeurtenissen.

EMDR-therapie in Pelt biedt een pad naar herstel waarbij cliënten vaardigheden ontwikkelen om om te gaan met angst, paniek, stress en spanning. Dit stelt hen in staat om traumatische ervaringen uit het verleden los te laten, wat resulteert in minder dagelijkse stress en een verhoogd vermogen om in het heden te leven. EMDR biedt daarmee essentiële tools voor het herstellen van persoonlijke controle en het bevorderen van het welzijn, een significante stap vooruit in het genezingsproces.

Cognitieve Gedragstherapie (CGT), wat is het?

Ben je vanuit Pelt op zoek naar een effectieve behandeling voor angst, depressie of andere mentale uitdagingen? Cognitieve Gedragstherapie (CGT) bij Praktijk de Gezonde Zorg, op slechts 7 minuten rijden van Pelt, biedt krachtige hulpmiddelen en strategieën om negatieve gedachten en gedragingen die jouw welzijn beïnvloeden, te identificeren en te veranderen.

Waarom zou je voor CGT kiezen?

 • Directe Aanpak: CGT richt zich op het heden. We duiken niet in de oorzaken van je problemen, maar richten ons samen op het aanpakken van je huidige uitdagingen. Ideaal voor inwoners van Pelt die op zoek zijn naar praktische en snelle hulp.
 • Praktische Hulpmiddelen: Je leert effectieve copingstrategieën en technieken die je dagelijks kunt gebruiken om je gedachten, emoties en gedrag te sturen. Kom vanuit Pelt naar onze praktijk en start met het transformeren van je leven.
 • Evidence-Based: CGT is een van de meest onderzochte therapievormen en heeft zijn effectiviteit bewezen bij het behandelen van een breed scala aan psychische stoornissen. Wij maken deze bewezen methoden toegankelijk voor jou in Pelt.
 • Persoonlijke Ontwikkeling: CGT helpt niet alleen bij specifieke problemen, maar ondersteunt ook jouw proces van persoonlijke groei en zelfinzicht. Maak de korte rit van Pelt naar onze praktijk voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie is CGT geschikt?

CGT is uiterst effectief voor mensen die kampen met:

 • Angststoornissen en paniekaanvallen
 • Depressieve gevoelens en stemmingswisselingen
 • Stress en symptomen van een burn-out
 • Lage zelfwaardering en problemen met zelfbeeld
 • Uitstelgedrag en problemen gerelateerd aan werk of studie

Vanuit Pelt is het slechts een korte rit naar onze praktijk, waar we samen werken aan het begrijpen en veranderen van jouw denk- en handelswijze. CGT biedt de kans op een blijvende positieve verandering in je leven, met onze ondersteuning dicht bij huis.

5/5