Therapeut Valkenswaard

Snel aan de slag met jouw problemen

Ben je op zoek naar een therapeut in Valkenswaard of omgeving, waar je zonder wachttijd terechtkunt en ook in de avonduren welkom bent? Bezoek dan Praktijk de Gezonde Zorg. Vanuit het centrum van Valkenswaard is het slechts 15 minuten rijden naar onze praktijk!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Avondafspraken beschikbaar voor jouw gemak.
 • Prijs: Voordeliger dan veel praktijken in Nederland. (zie prijzen)
 • Locatie: Slechts 15 minuten vanaf Valkenswaard.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Heb je last van extreme vermoeidheid en een gebrek aan energie? Onze benadering richt zich op het herstellen van je balans en energie, zodat je het leven en je werk weer kunt genieten.

Relatieproblemen

Ervaar je conflicten en communicatieproblemen die je relaties belasten? Wij helpen je om samen met je partner een sterke en liefdevolle verbinding op te bouwen.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Strijd je met een laag zelfbeeld of ontbreekt het je aan zelfvertrouwen? Onze therapieën zijn erop gericht je zelfwaardering te versterken en je aan te moedigen je ware zelf te accepteren.

Werk- en Studieproblemen

Is stress op je werk of school overweldigend? Wij bieden technieken om effectief met deze druk om te gaan, je productiviteit te verhogen en je doelen te bereiken.

Depressieve Gevoelens

Kamp je met gevoelens van somberheid of depressie? We onderzoeken samen de onderliggende oorzaken en werken aan een weg naar een lichter en vreugdevoller leven. Gesprekstherapie speelt een essentiële rol in dit proces.

Eenzaamheid

Voel je je vaak alleen, zelfs wanneer je niet alleen bent? Wij helpen je om verbindingen te leggen met anderen en de eenzaamheid te overwinnen voor een rijker sociaal leven.

Angsten

Word je belemmerd door angst en paniek? Ontdek bij ons hoe je jouw angsten kunt confronteren en een vrijer leven kunt leiden.

Grenzen stellen

Vind je het moeilijk om nee te zeggen of je eigen ruimte te claimen? Wij leren je effectieve manieren om gezonde grenzen te stellen die zowel je welzijn als je relaties verbeteren.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Angst- en Paniekklachten: We bieden hulp bij het hanteren van angstgevoelens, paniekaanvallen en gerelateerde stressstoornissen.
 2. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: We focussen op het verbeteren van je zelfbeeld en het verhogen van je zelfvertrouwen en zelfwaardering.
 3. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: Ondersteuning bij het verkennen van je persoonlijke en genderidentiteit, seksuele oriëntatie, en algemene persoonlijke groei.
 4. Stress en Spanning: Hulp bij het beheren van stress en het ontwikkelen van effectieve strategieën voor het omgaan met dagelijkse spanningen.
 5. Werk- en Studieproblemen: Coaching en advies voor loopbaanvragen, werkstress, studiekeuzes, en het balanceren van werk en privéleven.
 6. Sociale Vaardigheden en Relaties: Wij werken aan het verbeteren van sociale vaardigheden, het aangaan en onderhouden van gezonde relaties, en het aanpakken van sociale angst.
 7. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: Bieden van ondersteuning bij gezinsconflicten, opvoedingsvragen, en het verbeteren van gezinsdynamiek.
 8. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: Ondersteuning bij het omgaan met depressie, bipolaire stoornis en andere stemmingswisselingen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: Cursussen en begeleiding om assertiever te worden en gezonde grenzen te stellen in zowel persoonlijke als professionele relaties.

15 minuten rijden voor therapie vanuit Valkenswaard

Onze Behandelmethoden

Bij Praktijk de Gezonde Zorg, gemakkelijk bereikbaar vanuit Valkenswaard, gebruiken we diverse bewezen therapeutische technieken die specifiek zijn afgestemd op jouw individuele behoeften. Hier volgt een beschrijving van enkele van onze methoden:

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een effectieve behandelmethode voor een breed scala aan psychische problemen. Deze techniek richt zich op het identificeren en wijzigen van negatieve gedachten en gedragspatronen. CGT is bijzonder aanbevolen voor de behandeling van depressie, angststoornissen en paniekstoornissen, en helpt cliënten om destructieve gedachten om te zetten in positieve.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een interactieve therapie die gebruikt wordt om de impact van traumatische of stressvolle ervaringen te verminderen. Het is zeer effectief bij de behandeling van PTSS. Tijdens EMDR-sessies herbeleven cliënten traumatische herinneringen in een veilige omgeving, begeleid door de therapeut die specifieke oogbewegingen gebruikt om de emotionele lading te verminderen.

Systeemtherapie

Deze benadering focust op interacties binnen familie- en andere relationele systemen en verbetert communicatie en relaties. Systeemtherapie is effectief voor het oplossen van conflicten tussen gezinsleden, partners en in andere belangrijke relaties.

Mindfulness-Based Therapie

Mindfulness integreert meditatieve praktijken en bewustzijnsoefeningen in de therapie. Het helpt cliënten om in het moment aanwezig te zijn, wat bijdraagt aan vermindering van stress en verbetering van het algehele welzijn. Deze methode is nuttig voor het beheersen van stress, angst en depressieve gevoelens.

Psychotherapie

Ook bekend als gesprekstherapie, waarbij je in gesprek gaat met een gekwalificeerde geestelijke gezondheidsprofessional. Deze vorm van therapie biedt inzicht in je gevoelens, gedachten en gedragingen en leert je hoe je gezonder kunt reageren op uitdagingen in het leven. Psychotherapie is nuttig voor diverse emotionele moeilijkheden en psychische problemen.

Psychodynamische Therapie

Deze diepgaande therapievorm focust op het bewustzijn van onderliggende psychologische factoren die je gedrag beïnvloeden. Het helpt cliënten om onopgeloste conflicten en ervaringen uit het verleden te verkennen die hun huidige emotionele welzijn beïnvloeden. Het doel is een beter zelfbegrip en inzicht in persoonlijke relaties, cruciaal voor het aanpakken van complexe interpersoonlijke problemen.

Elke methode wordt zorgvuldig gekozen om aan te sluiten bij jouw persoonlijke situatie en doelen, met het doel om je te ondersteunen bij het overwinnen van uitdagingen en je gereedschappen te bieden voor een gezonder en gelukkiger leven.

5/5