Therapeut Weert

Ben je op zoek naar een therapeut in de omgeving van Weert waar je zonder wachttijd terecht kunt, ook buiten de reguliere openingstijden? Bezoek dan Praktijk de Gezonde Zorg! Je bent er binnen slechts 34 minuten!

Waarom kiezen voor onze praktijk?

 • Geen Wachtlijsten: Snel hulp wanneer je die nodig hebt.
 • Flexibele tijden: Je kunt ook in de avond terecht.
 • Prijs: Voordeliger dan veel praktijken in Nederland. (zie prijzen)
 • Locatie: Slechts 34 minuten vanaf Weert.
burnout coach lommel
Angelique, Therapeut & Coach

Burn-out

Voel je je voortdurend uitgeput en energieloos? Wij helpen je je energie en evenwicht te herstellen, zodat je weer kunt genieten van je dagelijks leven en werk.

Relatieproblemen

Ervaar je communicatieproblemen of conflicten binnen je relatie? Met Relatietherapie werken we aan het versterken van jullie band en het opbouwen van een liefdevolle relatie.

Zelfbeeld en Zelfvertrouwen

Heb je te kampen met negatieve zelfbeelden of een gebrek aan zelfvertrouwen? Onze therapieën versterken je zelfrespect en ondersteunen je bij het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld.

Werk- en Studieproblemen

Word je overweldigd door stress gerelateerd aan werk of studie? Wij bieden methoden om stress te beheersen, je productiviteit te verhogen en je doelen effectief na te streven.

Depressieve Gevoelens

Voel je je regelmatig neerslachtig of depressief? Samen onderzoeken we de oorzaken en werken we aan een strategie voor een gelukkiger en meer vervullend leven, met een sleutelrol voor gesprekstherapie.

Eenzaamheid

Voel je je vaak eenzaam, zelfs als je niet alleen bent? Wij ondersteunen je in het leggen van nieuwe contacten en het uitbreiden van je sociale netwerk voor een rijker leven.

Angsten

Lijd je aan angsten of paniekaanvallen die je dagelijks leven verstoren? Bij ons leer je methoden om deze angsten aan te pakken en vrijer te leven.

Grenzen stellen

Vind je het moeilijk om nee te zeggen of je eigen grenzen te beschermen? Wij leren je effectieve methoden om gezonde grenzen te stellen die zowel je persoonlijk welzijn als je relaties bevorderen.

Voor welke mentale problemen kun je bij ons terecht?

 1. Angst- en Paniekklachten: Wij bieden ondersteuning bij het hanteren van angstgevoelens, paniekaanvallen en aanverwante stressstoornissen.
 2. Zelfbeeld en Zelfvertrouwen: We richten ons op het versterken van jouw zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaardering.
 3. Identiteitsvragen en Persoonlijke Ontwikkeling: We begeleiden je bij het verkennen van je persoonlijke en genderidentiteit, seksuele oriëntatie en algehele persoonlijke groei.
 4. Stress en Spanning: Wij helpen je bij het beheersen van stress en het ontwikkelen van effectieve methoden om dagelijkse spanningen aan te pakken.
 5. Werk- en Studieproblemen: We bieden coaching (ook online coaching) en advies voor vragen over je loopbaan, werkstress, studiekeuzes en het evenwicht tussen werk/studie en persoonlijk leven.
 6. Sociale Vaardigheden en Relaties: We werken aan het verbeteren van je sociale vaardigheden, het opbouwen en onderhouden van gezonde relaties en het aanpakken van sociale angst.
 7. Gezinsproblematiek en Opvoedingsvragen: We bieden hulp bij gezinsconflicten, opvoedkwesties en het verbeteren van de interacties binnen het gezin.
 8. Depressieve Gevoelens en Stemmingswisselingen: Ondersteuning bij het omgaan met depressie, bipolaire stoornis en gerelateerde stemmingswisselingen.
 9. Assertiviteit en Grenzen Stellen: We leren je hoe je assertiever kunt zijn en gezonde grenzen kunt stellen in zowel persoonlijke als professionele relaties.

34 minuten rijden voor therapie vanuit Weert

Onze Behandelmethoden

Bij Praktijk de Gezonde Zorg, gemakkelijk bereikbaar vanuit Weert, bieden we diverse bewezen therapeutische technieken aan die speciaal zijn afgestemd op jouw unieke behoeften. Hier is een overzicht van enkele van onze behandelmethoden:

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

CGT is een effectieve benadering voor het behandelen van uiteenlopende psychische stoornissen. Deze methode focust op het identificeren en aanpassen van negatieve gedachtepatronen en gedrag. Het is bijzonder geschikt voor de behandeling van depressie, angststoornissen en paniekstoornissen en ondersteunt cliënten bij het transformeren van destructieve gedachten naar positieve inzichten.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een interactieve therapievorm die helpt om de impact van traumatische of stressvolle ervaringen te verlichten. Deze therapie is zeer effectief voor de behandeling van PTSS. Tijdens EMDR-sessies herbeleven cliënten hun traumatische herinneringen in een veilige setting, onder begeleiding van een therapeut die specifieke oogbewegingen inzet om de emotionele lading te verminderen.

Systeemtherapie

Deze therapie benadert problemen vanuit een relationeel perspectief, gericht op de interacties binnen families en andere relatiesystemen. Systeemtherapie verbetert communicatie en helpt relaties te versterken, waardoor het effectief conflicten binnen gezinnen, partners en andere belangrijke relaties aanpakt.

Mindfulness-Based Therapie

Mindfulness integreert meditatietechnieken en bewustzijnsoefeningen binnen de therapeutische praktijk. Deze aanpak helpt cliënten om zich meer bewust te zijn van het huidige moment, wat bijdraagt aan de vermindering van stress en het bevorderen van algemeen welzijn. Deze methode wordt vooral toegepast bij het beheersen van stress, angst en depressieve symptomen.

Psychotherapie

Ook bekend als gesprekstherapie, betreft het een proces waarbij cliënten spreken met een gekwalificeerde geestelijke gezondheidsprofessional. Deze vorm van therapie biedt inzicht in emoties, gedachten en gedragingen en ondersteunt cliënten in het gezonder reageren op levensuitdagingen. Het is nuttig voor een verscheidenheid aan emotionele problemen en psychische aandoeningen.

Psychodynamische Therapie

Psychodynamische therapie richt zich op diepere psychologische wortels van gedrag. Deze intensieve therapie helpt cliënten om onopgeloste conflicten en ervaringen uit het verleden te onderzoeken die hun huidige emotionele toestand beïnvloeden. Het doel is een dieper begrip van zichzelf en van persoonlijke relaties, wat cruciaal is bij het adresseren van complexe interpersoonlijke problemen.

Coaching en Lifecoaching

Naast therapeutische behandelingen bieden we ook coaching aan, inclusief lifecoaching. Onze coaches en lifecoaches richten zich op het bereiken van persoonlijke doelen en verbetering van dagelijks functioneren, wat bijdraagt aan een verhoogd levensgeluk. Of je nu streeft naar carrièresucces, betere relaties of persoonlijke voldoening, onze coaches bieden de nodige steun en begeleiding om je potentieel volledig te realiseren.Bij Praktijk de Gezonde Zorg, gelegen op een steenworp afstand van Weert, streven we ernaar om een breed scala aan bewezen therapeutische technieken aan te bieden, allemaal op maat gemaakt voor jouw individuele behoeften. Hieronder vind je een overzicht van enkele van onze unieke behandelmethoden:

5/5